Bilsem Müzik Alanından Değerlendirmeye Alınacak Öğrencileri Neler Bekliyor? - Bilsem Online

Bilsem Müzik Alanından Değerlendirmeye Alınacak Öğrencileri Neler Bekliyor?

Bilsem Müzik Yetenek Alanı Bireysel Değerlendirme Uygulamaları için tanıtım videosu yayınlandı.

Google PlayApp Store
26 Nisan 2024

Bilsem Müzik Alanından Değerlendirmeye Alınacak Öğrencileri Neler Bekliyor?

Bilsem Öğrenci Tanılama ve Yerleştirme Kılavuzuna göre  Ön Değerlendirme sonuçları 18 Nisan 2024 açıklandı. Bilsem Müzik Yetenek Alanı Bireysel Değerlendirme Uygulamaları için  tanıtım videosu yayınlanmıştı.  

Bilsem Müzik Yetenek Alanı Bireysel Değerlendirme Uygulamaları tanıtım videosu için tıklayınız. 

Millî Eğitim Bakanlığına bağlı bilim ve sanat merkezlerine (BİLSEM) 2023-2024 eğitim öğretim yılında alınacak öğrencileri belirlemek üzere tanılama ve yerleştirme sürecine ait kılavuza göre Müzik Yetenek Alanı Bireysel Değerlendirme Uygulamaları 

  • a) Değerlendirmeler Bakanlıkça belirlenen ölçütler doğrultusunda yapılacaktır. 
  • b) Öğrencilerin randevuları, takvimde öngörülen tarih aralığında (resmî tatil günlerinin dışında) randevu verilmeyen gün bırakılmaksızın oluşturulacaktır.
  • c) Değerlendirmeler her gün için dört (4) oturum şeklinde gerçekleştirilecektir. 
  • ç) Değerlendirmeye yönelik hazırlanan “Örnek Uygulama Videosu” http://orgm.meb.gov.tr adresi üzerinden izlenebilecektir. İlgili video uygulama merkezi müdürlükleri tarafından her oturum öncesinde öğrencilere izletilecektir. 
  • d) Değerlendirmeye girecek adaylar için gerekli materyaller uygulama merkezlerinde hazır bulundurulacaktır

Bilsem Online Özellikleri

Çocuklarınızın Bilsem sınavlarına hazırlanması, zeka potansiyelini keşfetmeleri ve öğrenme süreçlerini eğlenceli hale getirmeleri için harika bir fırsat sunan Yeni Bilsemonline’ı keşfedin! Yenilikçi özellikleri ve eğlenceli içerikleriyle Bilsemonline, çocuklarınızın öğrenirken eğlenmelerine yardımcı oluyor. 
Bilsem Müzik Yetenek Alanı Bireysel Değerlendirme Uygulamalarına hazırlık için Bilsem Online içerisinde çeşitli müzik sorularından faydalanabilirsiniz. 

Bilsem Online ile bilişsel gelişim sağlamak ve müzik sınavına hazırlık için Tıklayınız.

 

Konuyla alakalı sıkça sorulan sorular
Bilsem Nedir?

Bilsem, Bilim ve Sanat Eğitim Merkezlerinin kısaltılmış ismidir. İlkokullarda sınavla tespit edilen özel yetenekli öğrencilerin örgün eğitim kurumlarındaki eğitimlerini aksatmayacak şekilde bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını sağlamak ve sahip oldukları kapasitelerini geliştirerek üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla devlete bağlı olarak açılmış olan özel eğitim kurumlarıdır.

Aday Gösterildikten Sonra Ne Yapmak Gerekir?

Aday gösterilen öğrencilerin tümü grup tarama sınavına (tablet üzerinde yapılan dijital uygulama) girmelidir. Grup tarama uygulamasına girecek olan öğrencilerin randevuları il tanılama sınav komisyonu tarafından MEBBİS-BİLSEM İşlemleri Modülü üzerinden belirtilen tarihler arasında günlük 4 oturum olarak planlanmaktadır. Grup tarama uygulaması tüm Türkiye’de tamamlandıktan sonra yetenek alanları bazında sonuçlara göre ülke ortalaması belirlenerek, bireysel değerlendirmeye hak kazanan öğrenciler MEB kurumsal web sitesinden ilan edilecektir. Bireysel değerlendirmeye hak kazanan öğrencilere il tanılama sınav komisyonu tarafından MEBBİS-BİLSEM işlemleri modülü üzerinden randevu verilecektir.

BİLSEM Öğrenci Seçim Süreci Kimler Tarafından Yürütülür?

Her eğitim öğretim yılında bilim ve sanat merkezlerine yerleştirilecek öğrencilerin tanılama süreçleri ile ilgili iş ve işlemleri yürütmek üzere il tanılama sınav komisyonları oluşturulur. Bu komisyon Özel eğitim ve rehberlik hizmetlerinden sorumlu milli eğitim müdür yardımcısı/şube müdürü başkanlığında, BİLSEM müdürleri ve Rehberlik ve araştırma merkezi müdürü olmak üzere en az üç üyeden oluşur.

Bilsem Online Uygulamalarını Şimdi Keşfet

Bilsem Online mobil uygulamasını ücretsiz indirebilirsiniz. Bilsem Online mobil uygulaması Google Play veya App Store’da.

Google PlayApp Store