Teknolojinin Doğru Kullanımı - Bilsem Online

Teknolojinin Doğru Kullanımı

Teknolojide iyi ve kötü ayrımını nasıl yapabiliriz? Özellikle çocuklarımız için bir teknolojinin iyi ya da kötü olduğunu nasıl anlayabiliriz?

Google PlayApp Store
9 Nisan 2021

Teknolojinin Doğru Kullanımı

Günümüzün en büyük problemlerinden birisi “teknolojinin doğru kullanımı” sorunudur. Teknoloji nedir ve nasıl doğru kullanılır?

Radyasyon Tomografi, MR ve Röntgen makinelerinde çok işe yarar bir olgu iken, yanlış kullanımında insanlara ölümcül derecede zarar veren bir şeye dönüşebilmektedir.

Peki teknolojide iyi-kötü ayrımını nasıl yapabiliriz. Özellikle çocuklarımız için bir teknolojinin iyi ya da kötü olduğunu nasıl anlayabiliriz.

Bu konuda birçok ülkede olduğu gibi ülkemizde de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2 adet kılavuz yayınlandı.

Bu kılavuzlar;

Güvenli İnternet Kullanımı için tıklayınız.

Siber Zorbalık için tıklayınız.

Yetişkilerin teknoloji ile ne yaptıklarına müdahil olamadığımız bu günlerde çocuklarımızı bu kötüye kullanımdan korumak için bu kılavuzları iyi okumalı ve çocuklarımız için içeriklerini iyi anlamalı ve uygulamalıyız.

Bilsemonline tamamen pedagojik tasarlanmış sistemi ve içeriği ile reklamsız, tamamen zeka gelişimine yönelik dizayn edilmiş ve oyunlaştırılmış bir platformdur. Çocuklarımızın dijital ekran başında geçirdikleri sürenin verimini arttırmak için Bilsemonline en iyi tercihtir.

 

 

 

 

Bilsem Online Uygulamalarını Şimdi Keşfet

Bilsem Online mobil uygulamasını ücretsiz indirebilirsiniz. Bilsem Online mobil uygulaması Google Play veya App Store’da.

Google PlayApp Store