Bilsem Sınavlarına Hazırlanmanın En Etkili Yolu Nedir? - Bilsem Online

Bilsem Sınavlarına Hazırlanmanın En Etkili Yolu Nedir?

Çocuğumuzu BİLSEM sınavına hazırlamak için yapılması gerekenler nelerdir?

Google PlayApp Store
31 Ocak 2022

Bilsem sınavları 1996 yılından bu yana yapılan, bazen format değiştiren, nihayetinde üstün yetenekli olma potansiyeli taşıyan çocukları seçmek için yapılan bir sınavdır.

Sınav içeriği zekâ ve bilişsel gelişimi ölçen bir grup sorudan oluşur. Sınav her sene 2 aşamalı olarak gerçekleştirilir.

Bu sene 1. Aşama ÖN DEĞERLENDİRME olarak isimlendirilmiştir.

Kılavuza göre bireysel değerlendirme aşaması öncesi okul nüfusunun %20’sini aşmayacak şekilde öğrenci seçimi yapılacak, sonrasında RAM ler Bireysel Değerlendirme aşamasında çocuklara 51 adet sorudan oluşan bir sınava tabi tutacaktır. Bu sınavın eski sistemdeki grup tarama sınavından tek farkı okulda yapılacak olmasıdır.

Bu sınavın sonuçlarına göre 2. Aşama yani “BİREYSEL DEĞERLENDİRME” aşamasında öğrenciler tek tek mülakata alınacak ve bu aşamanın sonunda da çocukların BİLSEM okullarına girip girmeyecekleri belli olacaktır.

BİLSEM sınavlarının yapılma şekli ya da kılavuzu değişse bile her sene ölçtüğü tek şey çocuğumuzun üstün yetenekli potansiyeli olup olmadığıdır.

Bilsemonline Türkiye’nin BİLSEM sınavlarına hazırlanmada lider platformudur. Ücretsiz üye olmak için TIKLAYINIZ.

 

Üstün yetenekli çocukları diğer çocuklardan ayırt etmek kolay değildir. Çocukların yüksek öğrenme hızı, reflekslerini çok çabuk eğitebilmeleri bu zorluğun yaşanmasında ki sebeplerden birisidir.

Çocuğumuzu BİLSEM sınavına hazırlamak için yapılması gerekenler;

1-     Çocuğumuzu sadece BİLSEM sınavı dönemi değil 12 ay boyunca BİLSEM sınavlarına hazırlanmak için yaptırdığımız soru pratiklerine devam edilmesi.

BİLSEM sınavlarına 1.2.3.(Bu sene istisna olarak 4. Sınıflarda dahil edildi) sınıflar girmektedir. Yani çocuğunuz 1. Sınıfta öğretmen tarafından seçilmemiş, ön değerlendirmeyi geçememiş ya da bireysel değerlendirmeyi geçememiş olabilir. Bu durum çocuğumuzun potansiyeli olmadığı anlamına gelmez. Ebeveyn olarak çocuğumuzu strese sokmadan benzer çalışma rutinlerine birlikte devam etmek çok önemlidir.

Erken sınıflarda olanlar için sınava yeniden girme şansı, olmayanlar için ise gelişimine devam etmek büyük önem taşımaktadır.

Bilsemonline ile yıl boyu her gün günlük çalışmalar çözebilir, çocuğumuzun gelişimini Bilişsel Rapor ve Detaylı performans analizi ile takip edebilirsiniz. Üye Ol.

 

2-     Günlük tekrarlar yapın

Zekâ testi tipi soruların anlaşılması çocuklar için kolay olmayabilir. Bu soruların ilk bakışta çocuklar tarafından anlaşılmaması onların potansiyeli olmadığı anlamına gelmez. Sadece öğrenmeleri gerektiği anlamına gelir. Bu sebeple bu soru tiplerine aşinalık kazanmaları büyük önem taşımaktadır. Günlük çalışma sunan özellikle çocuklarımızın çalışması gereken konulara yönelik çalışma pratiğini size sunan sistemleri tercih edebilirsiniz.

 

3-     Deneme pratiği kazandırın

Çocuklarımız 51 soruluk bir deneme sınavında sıkılabilir ve sorunlar yaşayabilirler. Bu yüzden çocuklarımızı daha az sorularla başlayan ve sonrasında daha çok sayıda soru bulunan denemeler ile sınamaya devam edin. Deneme çözme kültürü ÜSTÜN YETENEKLİ potansiyeli içinde yer alan parametrelerden birisi değildir. Çocuğumuz üstün yetenekli olsa bile sınav anksiyetesi vb. sorunları olabilir. Bu sebeple önden benzer işlemleri yapması önemlidir.

Türkiye’de en çok denemeye ulaşabileceğiniz online platform Bilsemonline.com a üye olmak için tıklayınız.

 

4-     Motivasyon kaynağınızı doğru belirleyin

Her çocuk farklı şekillerde motive olabilir. Önemli olan çocuğumuzun bu sınavda alacağı sonucun ona karşı duyduğumuz sevgimize hiçbir etkisinin olmayacağını anlatabilmektir. Çocuğumuzun sınavı bir onaylanma aracı olarak değil, okul sınavları gibi hayatın rutin bir süreci gibi algılaması önemlidir.

5-     Komutlar Vermeyin

“Ders Çalış”, “şu kadar net yapmalısın”,” bunun nesini öğrenemedin” vb. kesin komutlar çocuklarda özgüven kaybına sebep olabilir. Bu yüzden bu tarz komutlar verildiğinde çocuklar bir süre sonra çalışmayı bırakabilir. Bunun yerine çocuğunuzla birlikte çalışmak, beraber çözmek ve bunu bir aktivite haline getirmek çok daha güvenli bir alandır.

6-     Kıyaslamayın

Her çocuk kendine özeldir. Özellikle konu zeka olduğunda kişinin kendi yeteneklerini keşfetmesi beklenenden uzun sürebilir. Yetenek konusunda kıyaslama bu noktada demoralize etme riski büyüktür. Bununla birlikte kıyaslama yapılan kişi ile çocuğunuzun iletişimini de bozabilecek türde etkiler oluşturabilir. Bunun yerine çocuğunuzu hep kendisi ile kıyaslayın. Bir önceki gün çalışma isteği ile, kendi çözdüğü denemesi ile vb. konularda kendisini geçme hissini çocuğunuza aşılamaya çalışın.

 

Bilsemonline zenginleştirilmiş içeriği ve Yapay Zekalı Öğreticisi ile Türkiye’nin BİLSEM sınavlarına hazırlık ve zeka gelişimi alanlarında Lider Platformudur. Çocuğunuza alınacak en güzel hediye bilsemonline.

 

Bilsem Online Uygulamalarını Şimdi Keşfet

Bilsem Online mobil uygulamasını ücretsiz indirebilirsiniz. Bilsem Online mobil uygulaması Google Play veya App Store’da.

Google PlayApp Store