Bilsem Sınavlarına Hazırlık İçin En İyi Uygulama | BİLSEMONLINE - Bilsem Online

Bilsem Sınavlarına Hazırlık İçin En İyi Uygulama | BİLSEMONLINE

Bilsem sınavlarına hazırlanmak için bilişsel yeteneklerin geliştirilmesi, okul müfredatlarında olmayan zeka ve ölçüm sorularına aşinalığın arttırılması gerekmektedir. Bilsem Online Türkiye’de BİLİŞSEL RAPOR verebilen TEK sistemdir. Türkiye’de alanında ya

Google PlayApp Store
28 Ocak 2022

İlk olarak 1996 yılında kurulan BİLSEM (Bilim ve Sanat Eğitim Merkezi) okulları kurulduğu tarihten bu yana üstün yetenek potansiyeli olan çocukları seçmekte ve okul dışı saatlerde çocukları eğitmektedir.

IOS için tıklayınız.

Android için tıklayınız.

Üstün yetenekli olma potansiyeli olan bir çocuğun tespit edilebilmesinin yolları tüm dünyada büyük oranda benzerdir.

Çocuğumuzun Genel-Müzik-Resim alanındaki yeteneklerinin keşfi için 2021-2022 dönemi yayınlanan kılavuza göre uygulanacak değerlendirme sistemi belirlenmiştir.

Bu değerlendirme sistemi içinde çocukların değerlendirilmesinde kullanılacak yöntem ve metotlar “Genel Zeka Ölçüm” yöntemleri ile bağdaşmaktadır.

Bilsem Online platformu içinde 20 gün boyunca çalışmalarını gerçekleştiren çocuklarımıza platform ÜCRETSİZ olarak BİLİŞSEL RAPOR sunmaktadır. Ücretsiz üye olmak için TIKLAYINIZ!

 

Bilsem sınavlarına hazırlanmak için ise bilişsel yeteneklerin geliştirilmesi, okul müfredatlarında olmayan zeka ve ölçüm sorularına aşinalığın arttırılması gerekmektedir.

Bilsem Online Türkiye’de BİLİŞSEL RAPOR verebilen TEK sistemdir. YAPAY ZEKALI ÖĞRETİCİ BO’nstein ile Türkiye’de alanında yapay zeka destekli tek platformdur. Bu mekanik çocuğumuzun öğrenme hızını arttırması için öz yinelemeli öğretim metodu ile çalışmaktadır.

 

2020-2021 dönemi fiyatları ile BilsemOnline Aboneliğini Kaçırma! Üye olmak için TIKLAYINIZ!

 

Bilsem Online içinde bulunan sorular çocukların genel yeteneklerini anlamak için akademisyenlerce dizayn edilmiştir. Sistem aynı zamanda bir eğitim sistemidir. Bu sayede çocukların öğrenme hızını arttırmaktadır. 

 

BİLSEM SINAVI HAZIRLIK SETİ blogunu okumak için TIKLAYINIZ!

 

Bilsem Sınavı Başvurusu Nasıl Yapılır? 

Tüm Türkiye’de 81 ilde, toplamda 185 adet BİLSEM okulu bulunmaktadır. Bu okullar üstün yetenek potansiyeli olan çocukların potansiyellerine daha hızlı ulaşmalarını sağlamak için örgün eğitim dışında kalan saatlerde çocuklara eğitim veren kurumlardır. 

Bu kurumlarda çocuklarımızın eğitim görebilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü’nce BİLSEM sınavları organize edilir. Sınava öğrenciler 3 ana dal altında öğretmenler tarafından aday gösterilir. Genel Yetenek, Müzik ve Resim. Bu sınavlar 2 aşamalı olarak ilerler.

 

1.      Aşama “Ön Değerlendirme” 

2.      Aşama “Bireysel Değerlendirme”

 

1.Aşama tüm gruplardan öğrencilerin sınıflarına göre farklı zorluk derecelerinde zeka soruları ile ölçümlenmesi ile yapılan sınavdır. Bu sınava hazırlanmak, soru tiplerini anlamak ve beynimizi buna göre eğitmek önemlidir. 

2.Aşama sınav ise 3 dalda farklılık gösterir. Müzik sınavı müzik alanında, Resim resim alanında, Genel yetenek ise Zeka Testi şeklinde uygulanır. Özellikle “Bireysel Değerlendirme” sınavına Genel Yetenek sınavından girecek öğrencilerin mevcut zekalarını geliştirmeye devam etmeleri, benzer zekâ sorularını çözerek kendilerini her zaman hazır hissedecek şekilde eğitmeleri önemlidir. 

Bilsem sınavları için yayınlanan yeni kılavuzda öğrencilerin aday gösterilme süreci sınıf nüfusunun %20’si ile sınırlandırılmıştır. 

Öğrenci tanımlama ve seçim süreçlerinde dikkat edilmesi gereken birçok önemli konu bulunmaktadır. Özellikle öğrencinin “Üstün Yetenekli” tanımı içinde olup olmadığı doğrudan araştırılmalı, öğrencinin “Parlak Öğrenci” olma ihtimaline karşı her zaman dikkatli olunmalıdır. 

BİLSEM sınavına başvurmak isteyen bir Veli iseniz, öncelikle çocuğunuzun öğretmen tarafından aday gösterilip gösterilmediğini öğrenmeniz gerekir. Çocuğunuz aday gösterildi ise sınav başvurunuz büyük oranda tamamlanmıştır. Sonrasında okuldan size elden teslim edilmesi gereken evrakları öğretmenle iletişim halinde olarak takip edebilir ve teslim alabilirsiniz. 

BİLSEM sınavına öğrencilerini aday göstermek isteyen bir öğretmen iseniz lütfen tıklayınız. "Gözlem Formu Nasıl Doldurulur?"

Bilsem Online Uygulamalarını Şimdi Keşfet

Bilsem Online mobil uygulamasını ücretsiz indirebilirsiniz. Bilsem Online mobil uygulaması Google Play veya App Store’da.

Google PlayApp Store