Çocuklarınızla birlikte evde yapabileceğiniz aktiviteler - Bilsem Online

Çocuklarınızla birlikte evde yapabileceğiniz aktiviteler

Çocuklarımızın enerjilerini atamadığı ve hep evde kaldığı bugünlerde onlara ev içinde önce sizinle daha sonra kendi başına yapabileceği basit, temiz ve düşük maliyetli etkinlikleri ve kendi tavsiyelerimizi sizin için derledik.

Google PlayApp Store
3 Nisan 2020

Okullarımıza verilen aranın 30 Nisan’a kadar uzatıldığı bu dönemde, özellikle normal hayatta çocuklarımız ile çok vakit geçiremeyen biz ebeveynlerin bu sürece daha hızlı alışması ve çocuklarımızın bu arayı doğru değerlendirerek akranları arasında öne çıkması için gerekli hazırlıkları yapması, ayrıca bizimle vakit geçirirken hem çocuklarımızı hem de kendimizi sıkmadan neler yapabiliriz sorusu bol bol kulağımıza çalınmakta.

Günümüzde özellikle TV çocuklarımızın kendi başlarına oyun kurmalarını, tek başlarına oynayabilmeleri önündeki en büyük motivasyon kırıcı araç olarak göze çarpmaktadır. Özellikle çocuğumuzla yeterince ilgilenemediğimizde ailelerin büyük bir bölümünde hemen TV açma, çocuğu edilgen olmaya iten çocuk gelişimi ve öğrenme mekaniğini olumsuz etkileyen aktivitelere yönlendirme alışkanlığı doğmuştur. Bunun yanında Tablet ve telefonlar bu duruma bir alternatif olmakla birlikte doğru kullanılması ve bilinçsizce çocuklara teslim edilmemesi gerekir. Özellikle zararlı içerikleri barındıran ve aile filtresi olmayan video uygulamaları, aile filtresi olsa bile pedagojik olmayan içeriklerle çocuklarımızı baş başa bırakan site ve uygulamalardan çocuklarımızı uzak tutmak önem taşımaktadır.

“Bilsem Online çocuklarımızın tablet ve telefon kullanımını verimli hale getirir ve zekâ gelişimine sunduğu katkı ile evde geçirilen sürenin kalitesini arttırır. Pedagoglar tarafından hazırlanmış soru yapısı ve çocuğun ihtiyaçlarına yönelik kendi çalışma programını oluşturan yapay zekası ile alanında lider platformdur. “

Ancak çocuklarımızın da enerjilerini atamadığı ve hep evde kaldığı bugünlerde onlara ev içinde önce sizinle daha sonra kendi başına yapabileceği basit, temiz ve düşük maliyetli etkinlikleri ve kendi tavsiyelerimizi sizin için derledik.

Bu oyunlar arasında çocuğunuza BİLSEM ONLINE üzerinden yaptıracağınız basit günlük egzersizler çocuğunuzun bu oyunları daha iyi algılamasını, soyut düşünme ve yaratıcılığını daha etkili kullanmasını sağlayacak ve eğitime verilen bu arayı verimli bir şekilde değerlendirmiş olacaktır.

 

1.       Makarna Tasarımları

Herkesin evinde birçok farklı türde makarna bulunur. Çocuğumuza delikli makarnalarla kolye, bileklik vb. takılar için bir atölye kurulabilir,

Diğer makarna türleri ile geometrik şekiller ve dış çevre tasarımları yapıştırıcı kullanmadan yaptırılabilir ve bu aktivite uzun bir periyodik evreden çocuklara tekrarlatılabilir.

 

2.       Define Avı

Evde çok da gizli olmayan bir yere saklayacağınız küçük bir şeker ya da çocuğunuzun ilgi duyduğu bir objeyi, basit bir harita ile eşleştirerek çocuğunuza evin içinde kendi define avını yapmasını sağlayabilirsiniz.

 

3.       Kule Yapımı

Plastik ya da kâğıt bardaklarla uzun kuleler inşa ettirebilir ve kendi kulesinde hükümdarlığını iddia etmesini sağlayabilirsiniz.

 

4.       Yiyecek Tahmin

Çocuğunuzun yemek saatinde ya da meyve saatinde gözlerini bağlayarak bir tahmin oyunu oynatabilirsiniz.

 

5.       İp Baskı

Sulu boya ile boyanmış ipleri ikiye katlanmış bir kâğıdın içinden sıyırarak yeni desenler elde edebilir ve çocuğunuzun eğlenmesini sağlayabilirsiniz.

 

6.       Denge Oyunları

Bu oyun için birçok farklı yöntem uygulanabilir.

Yere bir ip gerilir ve üzerinden taşmadan yürünür,

Çocuğunuzun kaldırabileceği bir kitabı eline vererek ya da kafasına koyarak düşürmeden yürümesi istenebilir,

Bir balonu yerini terk etmeden kafasının üstünde dengede tutması istenebilir.

Bir balonu iki ayak arasına sıkıştırarak yürümesi istenebilir.

 

7.       Kürdan Resim

Aynı makarnalarda olduğu gibi, kürdanlarla resim yapması telkin edilebilir.

 

8.       Oyuncak Ayıklama

Her oyuncağının çocuğunuz için ne ifade ettiğini sorun ve oyuncaklarına ilgisini arttırarak kendi başına oynamasını sağlayın.

 

9.       Tahmin Oyunları

Kelime Oyunları; K ile başlayan bir meyve söyle vb.

Hafıza Oyunları: Sabah ne yedik, odandaki dolabın kapak rengi vb.

İlişkilendirme Soruları: Araba nasıl gider? (Motorun ürettiği gücün tekerlere aktarılması ile gibi bir cevaba en yakın cevabı almak için çocuğunuza yardımcı olarak cümleleri birlikte kurun)

 

10.   Tamamlama

Kuyruğu olmayan bir köpek çizin, ya da penceresi olmayan bir ev ve bunları tamamlanmasını isteyin.

 

Tüm bu oyunların yanı sıra BİLSEM ONLİNE platformu için bulunan ve çocuğunuzun zekâ potansiyeline hızlı ulaşmasını ve geliştirmesini sağlayan 12 kategoriden binlerce soru arasından bu aktiviteler arasında çocuğunuza çözdüreceğiniz basit kategori testleri ile hem oyun oynamayı daha iyi kavramasını hem de zekâ gelişimini hızlandırmasını sağlayabilirsiniz.

Tüm dünyada süren bu salgın hastalık sebebi ile karantina da kalmak her ne kadar hem çocuklarımız hem de bizler için endişe verici bir olaylar silsilesi olsa da bu karantina günlerini evlerimizde çocuklarımızda daha kaliteli zaman geçirmek için bir fırsata çevirebilir ve bu karantina günlerini bizim için olabilecek en verimli hale getirebiliriz.

Lütfen bu günlerde T.C. Sağlık Bakanlığı’nın yayınladığı önlem kılavuzuna uyunuz. Mecbur kalmadıkça dışarı çıkmayınız ve çocuklarımız için evlerimizi daha neşeli hale getiriniz.

 

Bilsem Online Uygulamalarını Şimdi Keşfet

Bilsem Online mobil uygulamasını ücretsiz indirebilirsiniz. Bilsem Online mobil uygulaması Google Play veya App Store’da.

Google PlayApp Store