Yaz tatilinde interneti verimli kullanmak için neler yapmalıyız?

Çocuklarınızın oynarken öğrenebileceği, rekabete girebileceği, gerçek hayatta düşünsel sorularla karşılaşabileceği oyunlara yönlendirerek interneti verimli kullanabilirsiniz. Nasıl mı?

Google PlayApp Store
5 Temmuz 2019

Çocuklarımız 2 boyutlu nesneleri kavramaya başladıktan sonra ışık saçan ve gündelik hayatta bol bol kullandığımız cihazlarımıza bağımlı hale geliyorlar.

Bu bağımlılık temelde bizim bağımlılığımızın çocuklara yansımasından başka bir şey değildir. Bu durumdan kendimizi kurtaramıyorsak, çocuklarımızın bu tekolojiyi tanıma evrelerine verimli bir şekilde cevap verebilmeliyiz.

Online dünyanın en büyük zararı pedagoglar ve psikologlar tarafından, çocuların hayal dünyasını köreltmesi, üretim ihtiyacı duymadan doğrudan tüketime odaklanması ve hayatlarının ilerleyen dönemlerinde çocukken edinemedikleri yetenekleri kazanabilmek için daha çok zaman ve sorunla mücadele etmek zorunda kalmaları yönünde açıklamaktadır.

Peki online dünyada gerçekten üretebilmek ya da çocuklarımızı bu dünyaya alıştırırken hangi yolları izlemek bahsedilen bu zararlardan bizi korur?

Bu yazımızda buna değineceğiz. 

Çocuklar herhangi bir beceriye sahip olmadan dünyaya gelirler. Kimisinin doğuştan gelen, akranlarından daha üstün ya da zayıf olduğu, fizyolojik veya mental farklılıklar olsa da tüm çocuklar en kaba tabirle çevresel etkenlere bağımlı olarak büyür ve gelişir.

Çevresel faktörlerin nispeten kontrolü yapılabilir görünse de şans faktörü çocukların büyümesinde büyük önem taşır. Peki şans faktörü kontrol edilebilir mi?

“Bana balık verme balık tutmayı öğret”

Birçok dahinin hayatı incelendiğinde nasıl çevrelerde büyürlerse büyüsünler sorunlara yaklaşımları ve çözme becerileri, onların başarılı olmalarına sebep olmuştur. Bu yetenek ( sorun çözme yeteneği) çoğu zaman çevresel faktörler sayesinde kazanılmış ve kişileri başarıya ulaştırmıştır.



Çocuklarımızın özellikle eğitim hayatı öncesi ezber ve tüketim kültürünün bir bireyi olmadan üretmeyi ve öğrenmeyi öğreterek onlara daha büyük faydalar sağlamak mümkündür.

Peki bu ucu bucağı olmayan online dünya da çocuklarımızı bu şekilde nasıl yetiştirebiliriz?

Öncelikle elektronik cihazları çocuklarımıza yasaklamak büyük bir hatadır. Çocuğumuza cihazın nasıl açılıp kapandığını öğrettikten sonra istediğini yapabileceği yüksek serbestli bir zaman dilimi ayırmak da büyük hatadır.

Doğrusu, çocuklarımızın oynarken öğrenebileceği, rekabete girebileceği, gerçek hayatta düşünsel sorularla karşılaşabileceği oyunlara yönlendirmek ve bu konuda düzenli bilgilendirme yapmaktır.

Bilsemonline, düşünsel dünyada çocuklarımızın zekasını birçok alanda doğrudan geliştirebilecek, özel uzmanlar tarafından hazırlanan sorularla gelişimine katkı sağlayacak ve özellikle disipline olmaları, rekabet duygusunu tatmaları için en uygun platformdur. Her gün özel olarak çocuklarımızın sıkılmayacağı zaman aralıklarında sürekli güncellenen soru ve deneme sınavları ile çocuğumuzun gelişimini doğrudan takip edebileceğimiz bu platform, özellikle çocuklarımızın kayıp zaman ihtimali yüksek olan bu uzun yaz tatilinde en doğru seçenektir. 

Bilsem Online Uygulamalarını Şimdi Keşfet

Bilsem Online mobil uygulamasını ücretsiz indirebilirsiniz. Bilsem Online mobil uygulaması Google Play veya App Store’da.

Google PlayApp Store