2025 yılına kadar En Çok İhtiyaç Duyulacak Beceriler - Bilsem Online

2025 yılına kadar En Çok İhtiyaç Duyulacak Beceriler

“2025 yılına kadar en çok ihtiyaç duyulacak beceriler” listelenmiş, çok yakın bir gelecekte çocuklarımızın kariyerleri için hangi becerilere sahip olmaları gerektiği liste halinde verilmiştir.

Google PlayApp Store
23 Eylül 2021

Her sene birçok yerde duyarız. Geleceğin meslekleri, gelecekte en çok para kazanacak meslekler, gelecekte kaybolacak meslekler vs.

Yıllardır çıkan bu raporların en dikkat çekicisi WORLD ECONOMIC FORUM tarafından “The Future of Jobs Report” isimiyle yayınlandı.

Bu raporda en dikkat çeken şey gelecekteki mesleklerle birlikte günümüzde değişen hayat, değişen çalışan modelleri ve isterleri, mesleklerin en çok nasıl insanlara ihtiyaç duyacağının anlatıldığı bölümdü.

Bu bölümde “2025 yılına kadar en çok ihtiyaç duyulacak beceriler” listelenmiş, çok yakın bir gelecekte çocuklarımızın kariyerleri için hangi becerilere sahip olmaları gerektiği liste halinde verilmiştir.

2025 Yılında En Çok İhtiyaç Duyulacak Beceriler

1-Analitik düşünce ve yenilik

2-aktif öğrenme ve öğrenme stratejileri

3-Karmaşık problem çözme

4-Eleştirel düşünme ve analiz

5-Yaratıcılık, özgürlük ve girişim

6-Liderlik ve sosyal etki

7-Teknoloji kullanımı, izleme ve kontrol

8-Teknoloji tasarımı ve programlama

9-Yılmazlık, stres toleransı ve esneklik

10-Akıl yürütme, problem çözme ve fikir oluşturma

11-Duygusal zeka

12-Sorun giderme ve kullanıcı deneyimi

13-Servis oryantasyonu

14-Sistem analizi ve değerlendirmesi

15- İkna ve müzakere

 

Tüm bu yeteneklere sahip olmanın en temel aksiyomu bilişsel becerilerin geliştirilmesidir. Bilişsel becerileri üzerine yeterinde çalışmamış bireylerde yukarıda beklenen özelliklerin büyük bir bölümü sağlıklı oluşmamaktadır. Aynı zamanda özellikle analitik zeka, akıl yürütme, aktif öğrenme gibi tüm maddeleri etkileyen hususlar bu beceriler içinde daha büyük önem kazanmıştır.

Bilsemonline ile 20 günlük kullanım sonrası Bilişsel Raporunuzu alabilir, kendinizi daha çok geliştirmeniz gereken alanları daha net görebilirsiniz.

Bilsemonline raporu anlık ve dönemlik tutar, geliştirilmesi gereken özelliklerin gelişmesi için gerekli tüm çalışma programını otomatik olarak ayarlar.

Bilsemonline ile çocuğunuzu geleceğe hazırlayın.

Bilsem Online Uygulamalarını Şimdi Keşfet

Bilsem Online mobil uygulamasını ücretsiz indirebilirsiniz. Bilsem Online mobil uygulaması Google Play veya App Store’da.

Google PlayApp Store