Bilsem Bireysel Yeteneklerin Değerlendirilmesi (2. AŞAMA) - Bilsem Online

Bilsem Bireysel Yeteneklerin Değerlendirilmesi (2. AŞAMA)

2. Aşama çocuklarımızın yetenekleri ölçümlenecek ve sınav sonuçları bu aşamadan sonra belli olacaktır

Google PlayApp Store
14 Ekim 2020

BİLSEM sınavı iki aşamadan oluşmaktadır.

1. Aşama: Tablet ile grup tarama uygulaması.

2. Aşama: Bireysel yeteneklerin (genel yetenek, resim ve müzik) değerlendirilmesi.

Tablet bilgisayar ile grup tarama uygulaması yapıldı. Sonuçlar için tıklayın…

Şimdi sırada 2. Aşama yani bireysel değerlendirme sınavı var? Peki 2. Aşamada minik dostlarımızı neler bekliyor?

Grup tarama uygulamasında başarılı olan öğrencilerimizin aileleri 2. Aşamada neler olacağı konusunda merak içinde…  Bu yazımızda neler yapılması gerektiğini derledik.

Bilsem 1. Aşama tüm çocuklara hitap eden bir sınavdı. Ancak 2. Aşama her çocuğu kapsayan bir sınav olmayacak.  Bu sınavda çocuklarımızın yetenekleri ölçümlenecek ve sınav sonuçları bu aşamadan sonra belli olacaktır. Bu demek değildir ki 1. Aşamayı geçemeyen öğrenci daha sonraki yıllarda sınava giremeyecek. Her çocuğun farklı yetenekleri ve çok özel becerileri mevcut. Bu becerileri geliştirerek tekrar sınava hazırlanması mümkün. Bu konuda Bilsemonline, günlük çalışma soruları, farklı kategoriler ve güncellenen deneme sınavlarıyla birlikte çocuğunuzu en iyi şekilde sınava hazırlanmasına yardımcı olacaktır.

 

Bilsem 2. Aşama Bireysel değerlendirme için nasıl hazırlık yapılmalıdır?

Zeka gelişimi doğumla birlikte başlayan, teorik ve uygulamalı farklı alanlarda edinilen tecrübe ile gelişimine devam eden, en büyük atılımını ise birkaç farklı dönemde yapan bir olgudur. Yani tüm zeka türleri geliştirilebilir.

İlgili yazımız için  tıklayın...

Buna istinaden çocuğunuz hangi yetenek dalında sınava girecekse o alandaki pratiklerine devam etmelidir böylece sınava daha hazır hale gelebilir.

Mesela;

Bilsem’e Genel Yetenek Alanından sınava girecek öğrenciler zeka oyunları, dikkat geliştirici oyunlar, zeka geliştirici setler, puzzle çeşitleri gibi materyallerle zihinsel becerilerini geliştirebilir. Bu noktada Bilsemonline.com günlük çalışma soruları, farklı kategoriler ve güncellenen deneme sınavlarıyla birlikte çocuğunuzun zeka gelişimine büyük katkı sağlayarak sınava hazırlık için benzersiz bir portal oluşturur.

Bilsem’e Resim Alanından sınava girecek öğrenciler resim çizerek görsel zekayı geliştirebilir. Sınava hazırlık sürecinde Bilsemonline.com günlük sorular, farklı kategoriler ve deneme sınavları ile birlikte görsel zekanın eğitilmesine destek olur. 

İlgili yazımız için tıklayın lütfen... "Bilsem Resim Alanından Değerlendirilmeye Alınacak Öğrencileri Neler Bekliyor?"

Bilsem’e Müzik alanından sınava girecek öğrenciler, 

2. aşamaya yönelik ilgili yazımız için tıklayın lütfen... Bilsem Müzik Alanından Değerlendirilmeye Alınacak Öğrencileri Neler Bekliyor?

2015 yılından bu yana BİLSEM sınavlarında kullanılan Bireysel Değerlendirme yöntemleri şu şekildedir?

2015 Yılında 2, 3 ve 4. sınıflar için WNV (Wechsler Zeka Testi) ile ölçümleme yapıldı.

2016 Yılında 1 ve 2. sınıflar için Kbit 2 (Kaufman Kısa Zekâ Testi) ile ölçümleme yapıldı. 3 ve 4. sınıflar için ise Wechsler Zeka Testi ile ölçümleme yapıldı.

2017 Yılında 1 ve 2. Sınıflar için ASIS (Anadolu-Sak Zeka Ölçeği) ile ölçümleme yapıldı. 3. Sınıflar için ise Wechsler Zeka Testi ile ölçümleme yapıldı.

WNV (Wechsler Zeka Testi) ile ilgili bilgi almak için tıklayınız…

ASIS (Anadolu-Sak Zeka Ölçeği) bilgi almak için tıklayınız…

Burada dikkat edilmesi gereken husus, 2. Aşama sınavlarında uygulanan Genel Zihinsel yeteneklerin tespitinde kullanılan yöntemlerin anlık zekayı ölçen yöntemler olması sebebi ile çocuğunuzun sınava zinde ve uykusunu almış bir şekilde girmesi çocuğunuzun potansiyelini göstermesi açısından önem taşımaktadır. 

Bilsem Sınavına Hazırlık ve Konsantrasyon

Bilsem Öğrenci Seçimi Nasıl Oluyor?

2019-2020 Eğitim Dönemi Bilsem Takvimi

 

 

Bilsem Online Uygulamalarını Şimdi Keşfet

Bilsem Online mobil uygulamasını ücretsiz indirebilirsiniz. Bilsem Online mobil uygulaması Google Play veya App Store’da.

Google PlayApp Store