Bilsem Hakkında Tüm Bilgiler | Nasıl Başvurulur? Bilsem Sınavı Nasıl Yapılır? - Bilsem Online

Bilsem Hakkında Tüm Bilgiler | Nasıl Başvurulur? Bilsem Sınavı Nasıl Yapılır?

BİLSEM okullarının en temel amacı üstün yetenekli potansiyeli yüksek çocukların yeteneklerini destekleyecek ek bir eğitim sistemi oluşturmak ve bu çocukların yeteneklerini yüksek verimlilikle kullanmalarını sağlamaktır.

Google PlayApp Store
26 Aralık 2022

Bilsem sınavı hakkında velilerimizden oldukça soru almaktayız. Siz değerli velilerimize hazırladığımız bu yazımızda ilgili sorulara cevap verdik.

BİLSEMONLINE WEB

BİLSEMONLINE ANDROID UYGULAMA

BİLSEMONLINE IOS UYGULAMA  

BİLSEM Okulları Nedir?

BİLSEM: Bilim ve sanat merkezleri isminin kısaltmasıdır. Bilim ve Sanat Merkezleri üstün yetenekli potansiyeli taşıyan çocuklar için örgün eğitime destekleyici bir eğitim olması hedeflenmiştir. Bu sebeple BİLSEM sınavlarında başarılı olan öğrenciler okul saatleri dışında BİLSEM okullarında eğitim görürler.

BİLSEM okullarının en temel amacı üstün yetenekli potansiyeli yüksek çocukların yeteneklerini destekleyecek ek bir eğitim sistemi oluşturmak ve bu çocukların yeteneklerini yüksek verimlilikle kullanmalarını sağlamaktır.

 

BİLSEM Sınavına Nasıl Başvurulur?

Bilsem sınav sistemi en son 06 Aralık 2022 tarihinde yayınlanan kılavuza göre; BİLSEM sınavına başvurabilmek için öğrencimizin öğretmeni tarafından aday gösterilmesi gerekmektedir. Sonrasında “ÖN DEĞERLENDİRME”- “BİREYSEL DEĞERLENDİRME” şeklinde 2 aşamadan oluşacak sınavı geçen öğrenciler BİLSEM okullarında eğitim görmeye hak kazanacaktır.

 

Bilsem Sınavına Nasıl Hazırlanılır?

Maddeler halinde sıralarsak BİLSEM sınavını kazanmak için geçilmesi gereken 3 adım vardır.

1-Sınıf öğretmenlerinin aday gösterdikleri öğrenciler için aday gözlem formunu doldurması.

2-Ön değerlendirme süreci.

3-Bireysel değerlendirme süreci. 

Bilsemonline 10+ yıllık tecrübesi ile bugüne kadar onbinlerce kullanıcısının BİLSEM sınavını kazanmasına destek sağlamıştır.

Türkiye’de alanında BİLİŞSEL RAPOR sunan ile ve TEK platformdur.

Hem çocuk gelişimi hem de BİLSEM sınavı hazırlık için kullanılır.

%100 Pedagojiktir

Akademisyenler tarafından hazırlanmıştır.

“BİLSEM sınavlarını kazanmak için çocuğumuzun kendi potansiyelini gösterebilmesi çok önemlidir. Bunun için hazırlıksız olduğu tipte sorularla karşılaşması durumunda çocuklarımız da anksiyete vb. sorunlara sebep olmaması için sınava hazırlanması önemlidir. Benzer tipte soruları doğru yöntemlerle çözerek ilerlemeli ve potansiyelini ifade edebilecek hal gelmelidir. “

 

Bilsem Sınav Ücreti Ne Kadar? Nereye Yatırılır?

Bilsem sınavlarına katılım aday gösterilme metodu ile olduğu için tamamen ücretsizdir.

 

Bilsem Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanır?

ÖN DEĞERLENDİRME sınavlarının sonuçları 19 Nisan 2023 tarihinde açıklanacaktır.  

BİLSEM okullarına kayıt yaptırmaya hak kazanan öğrencilerin listesi ise 04 Ağustos 2023 de yayınlanacaktır.

Bu yayınlanan liste sonrası 07-11 Ağustos 2023 tarihinde ise sınav sonuçlarına itiraz başvuruları alınacaktır. (Bu başvurulardan önce açıklanan listede herhangi bir değişiklik yapılmayacaktır. İtiraz edenler arasında haklı bulunanlar dışında listede herhangi bir değişiklik yapılmayacaktır.)

 

BİLSEM sınavlarını kazanmak için en doğru çalışma kaynağı 5 yıldır Türkiye’nin bu alandaki Lider Platformu Bilsemonline.com’dur.

BİLSEM sınavları “Ön Değerlendirme” aşaması genel zeka ölçümü sorularından oluşan sınavdır. BİLSEM okulları kurulduğu tarihten bu yana öğrencilerini seçmekte uyguladığı standart tipteki bu soruları %100 uyumlu bilsemonline.com platformu ile öğrencimizi sınava güçlü bir şekilde hazırlayabilirsiniz.

 

Tüm yeni güncellemeler için bilsemonline.com’ takip ediniz!

 

 

Bilsem Online Uygulamalarını Şimdi Keşfet

Bilsem Online mobil uygulamasını ücretsiz indirebilirsiniz. Bilsem Online mobil uygulaması Google Play veya App Store’da.

Google PlayApp Store