Bilsem Online İle Hafıza Güçlendirme Egzersizleri - Bilsem Online

Bilsem Online İle Hafıza Güçlendirme Egzersizleri

Bilsem Online, çocukların başarılı bir eğitim yolculuğuna adım atmalarını sağlayacak birçok özellik sunarak çocukların zeka gücünü artırırken aynı zamanda hafızalarını güçlendirecek takviyelerde bulunur.

Google PlayApp Store
21 Şubat 2024

Bilsem Online İle Hafıza Güçlendirme Egzersizleri

Bilsem Online, çocukların başarılı bir eğitim yolculuğuna adım atmalarını sağlayacak birçok özellik sunarak çocukların zeka gücünü artırırken aynı zamanda hafızalarını güçlendirecek takviyelerde bulunur. Çocuklarımızın hafızalarını güçlendirmek, problem çözme becerilerini geliştirmek ve hem derslerinde hem de günlük hayatında başarılı olmalarını sağlamak için Bilsem Online'daki bazı özelliklerle adım adım ilerleyebiliriz. 

Unutmayın; çocuklarınızın eğitimine yaptığınız her yatırım, onların geleceğini şekillendirmeye yardımcı olur! Bilsem Online'ın sunduğu yenilikçi özelliklerle çocuklarınızın başarılı bir eğitim yolculuğuna adım atmalarına destek olmak için tıkla.

İşte, çocuklarınızın hafızasını güçlendirmek için kullanabileceğiniz bazı öneriler:

  • Pekiştirmek İçin Düzenli Tekrarlar Yapın: Bilsem Online, her çocuğun bireysel öğrenme hızına ve tarzına uygun özel içeriklerle öne çıkar; kullanıcıların bireysel ihtiyaçlarına uygun pratikler sunar ve öğrencilerin güçlü yönlerini geliştirmelerine ve zayıf alanlarını güçlendirmelerine yardımcı olur. Platform, öğrencilerin düzenli tekrar yapmalarını sağlayacak bir öz yinemeli eğitim sistemi ve bunun karşılığında da özelleştirilmiş testler sunar. Bu testler ve öz yinelemeli öğrenim metodu  çocuklarınızın gelişimlerini düzenli  ve kalıcı hale getirmelerini sağlayarak kolaylıkla gelişimlerine yardımcı olur. 
  • Görsel Öğrenme Araçları Kullanın: Bilsem Online'ın içerdiği Kısa Süreli Bellek, Küpler, Gölge Bulma gibi 12 farklı kategorideki bilişsel becerilerini geliştirmeye yönelik sorularla çocukların hafıza gücünü, görsel zeka ve hayal gücü yeteneklerinin gelişimine yardımcı olur. Aynı zamanda soruların içindeki renkli grafikler, interaktif animasyonlar ve hareketli içerikler ile çocukların yaratıcılıklarını pekiştirir. Platform içindeki birbirinden farklı kategorilerdeki 10.000'den fazla zeka soruları, çocuklarınızın farklı zeka alanlarını keşfetmelerine ve hafızalarını güçlendirmelerine yardımcı olur. 
  • Aktif Öğrenme Stratejileri Oluşturun: Bilsem Online'ın sunmuş olduğu adaptif öğrenme stratejileri sayesinde, çocuklarınıza aktif öğrenme yöntemlerini kullanmayı teşvik edebilirsiniz. Bu sayede öğrenme süreci daha etkili olacak ve bilgiler daha kalıcı bir şekilde hatırlanacaktır. Bilsem Online’ın sahip olduğu adaptif öğrenme metodu ve interaktif içeriklerle çocuklarınız, bilgileri dinlemekten ziyade görerek, uygulayarak ve deneyimleyerek öğrenirler ve bu yüzden öğrendiği bilgiler hafızalarında kalıcı olur. 

Bilsem Online, çocukların öğrenme sürecini daha etkili hale getirmek ve akademik başarılarını desteklemek için güvenilir bir platformdur. Ücretsiz denemek için tıklayın!

  • Zihinsel Performansını ve Hafıza Gücünü Raporlayın: Bilsem Online'ın Türkiye’de İLK ve TEK olan Bilişsel Beceri Raporu ile performans ve gelişim raporları özelliği, çocuklarınızın hafıza gelişimini izlemenize ve geliştirmenize olanak tanır. Bilsem Online platformu, çocukların her bir soruya verdikleri yanıtları ayrıntılı bir şekilde kaydederek ebeveynlere detaylı bir performans takibi ve bilişsel rapor sunar. Bilsem Online’ın veliye sunduğu bu raporlar, çocuğunuzun hafıza gelişimini gözlemlemenize, geliştirmenize ve gerektiğinde çalışma stratejilerini değiştirmenize olanak tanır. Bu sayede çocuğunuzun hafıza gücünü daha etkili bir şekilde geliştirebilir ve sınavlara sıkılmadan daha iyi hazırlanmasını sağlayabilirsiniz.
  • Zeka Oyunlarıyla Egzersiz Yapın: Bilsem Online'ın oyunlaştırılmış zeka geliştirici içerikleri sayesinde çocuklarınızın eğlenerek öğrenmelerini sağlayabilirsiniz. Bilsem Online'ın sunmuş olduğu zeka geliştirici kategori oyunlarıyla çocuklarınızın hafıza güçlerini onları sıkmadan geliştirebilirsiniz. Bu oyunlar, çocukların dikkatlerini toplamalarına ve bilgileri hatırlamalarına yardımcı olurken aynı zamanda onları eğlendiririr. Örneğin Bilsem Online, adalar arası seyahat konseptiyle çocuklara öğrenmeyi macera dolu bir yolculuğa dönüştürürken bilginin ilgi çekici ve haliyle hafızada daha kalıcı olmasını sağlar. Aynı zamanda Bilsem Online uygulama içerisinde içerdiği Atölye Sistemi, Rozet Sistemi, BO Style ve Şampiyonlar Listesi ile de kullanıcıların çalışma motivasyonlarını artırır.

Bilsem Online, çocukların hafıza güçlerini geliştirmek ve akademik başarılarını artırmak için mükemmel bir araçtır. Özelliklerine daha ayrıntılı göz atmak için tıklayın.

  • Deneme Pratikleri ve Alıştırmalar Yapın: Pratik yapmak da en az öğrenmek kadar kritiktir; buna göre performans süremiz artar veya azalır.. Bilsem Online’ın sunduğu özellikler çocukların zekasını pekiştirir, gelecekte karşılaşabilecekleri problemleri çözme becerilerini geliştirir ve öğrencilerin eksikliklerini gidermelerine yardımcı olur. Videolu konu anlatımları, 10.000’den fazla bilişsel zeka sorusu ve  200’den fazla deneme sınavları gibi çeşitli öğrenme araçları, öğrencilerin konuları daha etkili bir şekilde hafızalarında tutmalarını sağlar. Bu sayede çocuklarınızın bilgileri daha etkili bir şekilde muhafaza etmeleri ve sınavlarda başarılı olmaları desteklenir.
  • Özelleştirilmiş Çalışma Planı Oluşturun: Bilsem Online'ın kişiselleştirilmiş öğrenim metodu ve kişiye özel belirlenen sorular ile çocuklarınızın hafıza gücünü etkili bir şekilde geliştirebilirsiniz. Kişiye özel sunulan adaptif öğrenme sistemi ile öğrencinin ihtiyacına göre hafıza gelişimine destek olunurken aynı zamanda analitik düşünme becerilerini de artırmasına yardımcı olur. Platform, çocuğunuzun güçlü ve zayıf yönlerini belirleyerek özelleştirilmiş bir çalışma programı sunar. Platformun sunduğu mantık ve zeka sorularıyla çocuklar, zamanla karmaşık problemleri çözmeyi öğrenirler ve bu süreçte hafızalarını aktif kullanarak bilgileri hatırlama becerilerini geliştirirler. 

Bilsem sınavlarına hazırlık sürecinde çocuklarınızın başarısını garantilemek ve bilişsel gelişimlerine katkıda bulunmak için Bilsem Online'a hemen kaydolun! 

Bilsem Online, çocukların hafıza güçlerini geliştirmek ve akademik başarılarını artırmak için mükemmel bir araçtır. Görsel öğrenme araçlarından adaptif öğrenme stratejilerine kadar geniş bir yelpazede sunulan özellikler, çocukların öğrenme sürecini desteklerken aynı zamanda hafıza güçlerini de artırır. Bilsem Online'ın sahip olduğu raporlama sistemi ve zeka oyunlarıyla desteklenen platform, çocukların öğrenme sürecini daha etkili ve keyifli hale getirir. Dolayısıyla, çocuklarınızın eğitimine yapılan bu yatırım, onların gelecekteki başarılarını şekillendirmeye yardımcı olur. 

Bilsem Online'a hemen kayıt olarak, çocuklarınızın başarılı bir eğitim yolculuğuna adım atın!

Bilsem Online'ın sunduğu yenilikçi özelliklerle çocuklarınızın başarılı bir eğitim yolculuğuna adım atmalarına destek olun.

 

Konuyla alakalı sıkça sorulan sorular
Bilsem Nedir?

Bilsem, Bilim ve Sanat Eğitim Merkezlerinin kısaltılmış ismidir. İlkokullarda sınavla tespit edilen özel yetenekli öğrencilerin örgün eğitim kurumlarındaki eğitimlerini aksatmayacak şekilde bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını sağlamak ve sahip oldukları kapasitelerini geliştirerek üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla devlete bağlı olarak açılmış olan özel eğitim kurumlarıdır.

BİLSEM'e Nasıl Başvurulur

Bilim ve Sanat Eğitim Merkezlerine öğrenci seçimi Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından her yıl belirlenen tarihlerde yapılan sınav sonuçlarına göre yapılmaktadır. Bu sınav ilkokul 1., 2. ve 3. sınıf düzeyindeki öğrencilere tablet üzerinde dijital olarak yapılmaktadır. Sınava katılacak olan öğrenciler okullarındaki sınıf öğretmenleri tarafından doldurulan 'gözlem formu' listesiyle aday gösterilmektedir.

Aday Gösterildikten Sonra Ne Yapmak Gerekir?

Aday gösterilen öğrencilerin tümü grup tarama sınavına (tablet üzerinde yapılan dijital uygulama) girmelidir. Grup tarama uygulamasına girecek olan öğrencilerin randevuları il tanılama sınav komisyonu tarafından MEBBİS-BİLSEM İşlemleri Modülü üzerinden belirtilen tarihler arasında günlük 4 oturum olarak planlanmaktadır. Grup tarama uygulaması tüm Türkiye’de tamamlandıktan sonra yetenek alanları bazında sonuçlara göre ülke ortalaması belirlenerek, bireysel değerlendirmeye hak kazanan öğrenciler MEB kurumsal web sitesinden ilan edilecektir. Bireysel değerlendirmeye hak kazanan öğrencilere il tanılama sınav komisyonu tarafından MEBBİS-BİLSEM işlemleri modülü üzerinden randevu verilecektir.

Bilişsel Beceri Raporu'nu Almak İçin Hangi Soruları Çözmeliyim?

Bilişsel Beceri Raporu içeriklerine ulaşabilmeniz için öncelikle satın almanız gerekmektedir. Sonrasında 20 gün düzenli olarak sistemde çalışmalarınızı gerçekleştirmelisiniz. Sistemin sizi yönlendirdiği tüm egzersiz sayfalarında gerekli çözümleri gerçekleştirdiğiniz zaman otomatik olarak bu raporu alabilirsiniz.

Bilsem Online Uygulamalarını Şimdi Keşfet

Bilsem Online mobil uygulamasını ücretsiz indirebilirsiniz. Bilsem Online mobil uygulaması Google Play veya App Store’da.

Google PlayApp Store