BİLSEM SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI - Bilsem Online

BİLSEM SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI

Milli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB), özel yetenekli öğrencilerin belirlenmesi amacıyla düzenlenen Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM) öğrenci seçme sınavının merakla beklenen uygulama sınav sonuçları açıklandı.

Google PlayApp Store
14 Temmuz 2021

BİLSEM 1. 2. ve 3. sınıflar için gerçekleştirilen grup tarama sonuçları ardından, bireysel yetenek sınavına giren öğrencilerin heyecanlı bekleyişi sona erdi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen ve üstün yetenekli öğrencilerin daha iyi ve en iyi şekilde eğitim-öğretim hayatına adapte edilmesini amaçlayan BİLSEM bireysel değerlendirme  sonuçları açıklandı.

Tüm sınıf düzeyleri için taban puan genel zihinsel yetenek alanında 130, resim yetenek alanında  90, müzik yetenek  alanında ise 70 puan olarak belirlenmiştir.

SINAV SONUÇLARI!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan sınav sonuçları için tıklayınız...

2021-2022 eğitim öğretim yılından itibaren Bilim ve Sanat Merkezlerinde eğitimlerine devam edecek öğrencilere yönelik bireysel değerlendirme ve yetenek komisyonları değerlendirmeleri tamamlanmıştır.

SINAV İTİRAZLARI!

Genel zihinsel, resim ve müzik yetenek alanlarında yapılan değerlendirme sonuçlarına ilişkin itirazlar 26 Temmuz - 6 Ağustos 2021 tarihleri arasında öğrenci velileri tarafından il millî eğitim müdürlüklerine yapılacaktır.

Bilim ve Sanat Merkezlerine Yerleştirme ve Kayıt İşlemleri Nasıl Yapılır?

Bilim ve sanat merkezlerine kayıt hakkı kazanan öğrenciler  23 Ağustos-10 Eylül 2021  tarihleri arasında, ikamet ettikleri il/ilçelerin sorumluluk alanında yer alan bilim ve sanat merkezlerine başvurarak kayıtlarını yaptırabileceklerdir.

 

Bilsem Online Uygulamalarını Şimdi Keşfet

Bilsem Online mobil uygulamasını ücretsiz indirebilirsiniz. Bilsem Online mobil uygulaması Google Play veya App Store’da.

Google PlayApp Store