Bilsem Sınav Yeri - Bilsem Online

Bilsem Sınav Yeri

Ön değerlendirme uygulamaları 19 Şubat – 08 Mayıs 2022 tarihleri arasında yapılacaktır. Bu tarihler arasında MEBBİS/BİLSEM üzerinden verilen randevulara katılım sağlanarak yapılacaktır.

Google PlayApp Store
21 Ocak 2022

BİLSEM SINAVLARI NEREDE YAPILACAK? KİMLER GİREBİLİR? BİLSEM’E NASIL HAZIRLANILIR?

Yeni kılavuza göre Aday Gösterme süreci okul yönlendirme komisyonları tarafından yapılacaktır.

Her okulda her sınıf düzeyinde her bir yetenek alanı için öğrenci sayısının en fazla %20’si aday gösterilebilecektir.

Bir öğrenci en fazla 2 yetenek alanında aday gösterilecektir. 


BİLSEM Sınavlarına uyumlu BİLSEM Hazırlık Uygulamasını indirmek için;

IOS için TIKLAYIN

Android için TIKLAYIN


BİLSEM SINAVLARI NEREDE YAPILACAK?

               Ön değerlendirme uygulamaları 19 Şubat – 08 Mayıs 2022 tarihleri arasında yapılacaktır. Bu tarihler arasında MEBBİS/BİLSEM üzerinden verilen randevulara katılım sağlanarak yapılacaktır. Kılavuzda belirtilene göre uygulamanın yapıldığı bölgedeki RAM’ler aracılığı ile süreçler yürütülecektir.

BİLSEM sınavları uygulamaları zeka sorusu olması sebebi ile en iyi hazırlık yöntemi online yöntemler kullanılmasıdır. Online yöntemler kullanılarak çocukların kendini zihnini kullanmak zorunda kalmaları zihinlerinin gelişimi için büyük önem taşımaktadır. Bilsemonline.com platformu ile BİLSEM sınavına çok iyi bir hazırlık dönemi geçirebilir, aynı zaman çocuğunuzun genel zeka gelişimine katkıda bulunabilirsin. Ücretsiz Üye Ol

 



Uygulamaya girecek öğrencilerin randevuları, il tanılama sınav komisyonlarınca MEBBİS/BİLSEM işlem modülü üzerinden verilecektir.

Genel zihinsel yetenek alanı ön değerlendirme uygulamalarında öncelikle uygulamanın yapıldığı bölgedeki RAM’larda görev yapan uygulayıcılar görevlendirilecek, uygulayıcı ihtiyacının karşılanamaması durumunda ise farklı RAM’larda görev yapan uygulayıcılar da görevlendirilebilecektir.

Genel zihinsel yetenek alanı ön değerlendirme uygulamaları cumartesi/pazar günleri ve her gün için 5 (beş) oturum şeklinde yapılacaktır. 

Bireysel Değerlendirme Uygulama Esasları

Ön değerlendirme uygulamaları tamamlandıktan sonra yetenek alanlarına göre Bakanlık tarafından belirlenecek puanı geçen öğrenciler yeteneklerine alanlarına göre bireysel değerlendirmeye alınacaktır.

Bireysel değerlendirme uygulamaları sonucunda Bakanlık tarafından yetenek alanlarına göre belirlenecek olan puanı geçen öğrenciler bilim ve sanat merkezine kayıt hakkı kazanacaktır.

Bilsemonline.com BİLSEM sınavının “ön değerlendirme” ve “bireysel değerlendirme” alanlarına en iyi şekilde hazırlanmanızı sağlayacak şekilde dizayn edilmiştir.


Bilsem Online Uygulamalarını Şimdi Keşfet

Bilsem Online mobil uygulamasını ücretsiz indirebilirsiniz. Bilsem Online mobil uygulaması Google Play veya App Store’da.

Google PlayApp Store