BİLSEM SINAVI HAZIRLIK KİTAPLARI ve ÇIKMIŞ SORULAR - Bilsem Online

BİLSEM SINAVI HAZIRLIK KİTAPLARI ve ÇIKMIŞ SORULAR

BİLSEM Sınavı sadece Tablet üzerinden uygulanan, çocukların zihinsel yeteneklerinin ve soyut düşünme kapasitelerinin öncelikli olarak sınandığı bir sınav sistemidir.

Google PlayApp Store
9 Aralık 2019

BİLSEM SINAVI HAZIRLIK KİTAPLARI ve ÇIKMIŞ SORULAR

Bilginin öğrenen tarafından nasıl alındığı ve zihninde o bilgiyle ilgili nasıl bir şema oluşturduğu öğrenme ortamıyla yakından ilişkilidir. 

BİLSEM Sınavı sadece Tablet üzerinden uygulanan, çocukların zihinsel yeteneklerinin ve soyut düşünme kapasitelerinin öncelikli olarak sınandığı bir sınav sistemidir. Yani çocukların bu sınava doğru pratiklerle hazırlanması ve düşünme tarzlarını sınava uygun hale getirmeleri büyük önem taşımaktadır.

BİLSEM SINAVI HAZIRLIK KİTAPLARI

Bu kitaplar soru kalitesi ve içeriği olarak ne kadar kaliteli olursa olsun, çocukların kas hafızasını sınava uygun olarak geliştiremeyeceği tam aksine, görme, dokunma ve referans bağlamlı çözüm yöntemlerine daha çok alıştıracağından çocukların sınava daha yanlış hazırlanmalarına sebep olacaktır.

Mesela aşağıdaki soru örneğini incelemek gerekirse;

 

 Bu sorunun Bilsem Hazırlık Kitapları üzerinden kalem kullanılarak çözülmesi sorunun ölçmeye çalıştığı hafıza, dikkat ve muhakeme yeteneklerinin ölçülmesini engelleyecektir. Bu şekilde sınava hazırlanan bir çocuk ise bu soruyu zihni ile çözme noktasında alışılmış pratiklerden vazgeçmesi daha zor olacağından sınav esnasında ya zaman kaybedecek ya da doğru şıkkı işaretleyemeyecektir.

Bilsem Hazırlık Kitaplarında ki aynı sorun küp sayma, 3 boyutlu düşünme ve matris soruları içinde geçerlidir. Sorunun sınamak ya da geliştirmek istediği özellikler çocukların kalem kullanması ile doğrudan ortadan kalkmakta ve sorular sanki ne için sorulduğu belli olmayan vasıfsız sorulara dönüşmektedir.

Çağdaş öğrenme metotlarında çocukların birden fazla duyusuna hitap etme ve duyuları geliştirmeye yönelik materyallerin kullanımı büyük önem taşımaktadır. Burada materyal olarak bahsedilen eşyaların “KALEM ve SİLGİ” den farklı olarak çocukların öğrenim hızını zihninde hızlandıracak eşyalar olduğunu belirtmekte fayda vardır.

BİLSEM sınavları çocukların “ÜSTÜN YETENEKLİ” olup olmadığını ölçümlemek için dizayn edilmiş bir sınavdır. Bu sınav içeriğinde çocuklarımızın her alanda zihinlerini aktif kullanıp kullanamadıkları konusunda her türlü soru kendilerine yöneltilmektedir. Bilsem Hazırlık Kitapları sınava hazırlanan çocuklarımızda BİLSEM sınavlarının ölçmek istediği özelliklerin geliştirilmesi için yapılabilecek çalışmalarda en fazla bir giriş metodu olabilecek şekilde kullanılabilir.  

Buda dokunsal olarak öğrenebilen bir bireyin soruların çözüm yöntemlerini anlaması ve zihninde canlandırabilmesi için sadece başlangıçta kullanılabilecek materyaller olduğunu göstermektedir. Bunun devamında bile çocuğun sınava hazırlanırken özellikle tablet vb. bir elektronik ekran karşısında soruları sadece zihnini kullanarak çözmeyi öğrenmesi ve bu konuda pratiğini geliştirmesi büyük önem taşımaktadır.

BilsemOnline çocuğunuza BİLSEM sınavına hazırlanma ve zeka gelişiminde ihtiyaç duyduğu tüm çalışma pratiklerini sağlayan ve Türkiye Genelinde sıralamasını görmesini sağlayarak çocuğunuzdaki rekabet hissini olumlu anlamda destekleyen içerik yapısı ile bu alanda ki en iyi platformdur.

BİLSEM sınavı diğer sınavlar gibi “REKABET” temeline dayanan ve sadece ön sırada olanların kazandığı bir sınavdır. Birçok eğitim araştırmasında da ispatlandığı gibi küçük seviyeli rekabet hissinin eğitim hayatında çocuklara aşılanması çocukların öğrenme arzusunu artıran ve başarılarına olumlu katkı sağlayan bir yöntemdir.

En basit anlatım şekli ile çocuk oyunlarının çok büyük bir kısmı rekabete dayalıdır. Bunun en büyük sebebi hem hayata hazırlanma hem de öğrenmeye rekabet hissinin doğru dozajlarda büyük fayda sağlıyor olmasıdır.

Tüm bu gerçekler ışığında özellikle BİLSEM Sınavına Hazırlık Kitapları konusunda kurum olarak kitapların sadece “Dokunsal Öğrenme ( Kinesitetik )” öğrenebilen çocukların soruların çözüm yöntemlerini anlamaları için kullanılacak bir “GİRİŞ” materyalinden öte gidemeyeceği bilgisini paylaşır, çocuklarınızın sınav pratiği kazanması ve sınava en verimli şekilde hazırlanmasının yolu olarak BilsemOnline’ı şiddetle öneririz. 

Bilsem Online Uygulamalarını Şimdi Keşfet

Bilsem Online mobil uygulamasını ücretsiz indirebilirsiniz. Bilsem Online mobil uygulaması Google Play veya App Store’da.

Google PlayApp Store