2023 -2024 BİLSEM SINAVI TABLETTE Mİ YAPILIYOR? - Bilsem Online

2023 -2024 BİLSEM SINAVI TABLETTE Mİ YAPILIYOR?

Ön değerlendirme uygulamaları genel zihinsel, resim ve müzik yetenek alanı için il tanılama sınav komisyonları tarafından belirlenen uygulama merkezlerinde tablet bilgisayarlar üzerinden, elektronik ortamda 10 Şubat - 14 Nisan 2024 tarihleri arasında yapılacaktır.

Google PlayApp Store
26 Aralık 2023

2023 - 2024 BİLSEM SINAVI TABLETTE Mİ YAPILIYOR? 

2023-2024 eğitim öğretim yılı bilim ve sanat merkezleri öğrenci tanılama ve yerleştirme sürecine ilişkin usul ve esasların bulunduğu kılavuza göre tablet bilgisayarlar üzerinden yapılacaktır. Aşağıda 2023-2024 eğitim öğretim yılı Bilim ve Sanat Merkezleri öğrenci tanılama ve yerleştirme sürecine ilişkin usul ve esasların bulunduğu kılavuzdaki ilgili maddeyi görebilirsiniz.

a) Ön değerlendirme uygulamaları genel zihinsel, resim ve müzik yetenek alanı için il tanılama sınav komisyonları tarafından belirlenen uygulama merkezlerinde tablet bilgisayarlar üzerinden, elektronik ortamda 10 Şubat - 14 Nisan 2024 tarihleri arasında yapılacaktır.

Bilsem Sınavına Girecek Öğrenciler Sınava Hazırlanmak İçin Neler Yapmalı?

Bilsem Sınavı öğrencilerin yeteneklerini ölçen bir sınavdır. BİLSEM sınavına özel çalışmalar yaparak genel zeka, mantık, problem çözme gibi becerilerini geliştirilebilir. Ayrıca Bilsem sınavının ilk aşaması tablet üzerinden yapıldığı için Bilsem Online uygulaması çocukların sınava önceden hazır olmasına yardımcı olur. BİLSEM sınavlarına hazırlık sürecinde etkili bir strateji izlemek ve başarı elde etmek istiyorsanız, Bilsem Online tam size göre bir çözüm sunuyor! Bu platform, çocuğunuzun üstün yeteneklerini keşfetmesine yardımcı olmanın yanı sıra, BİLSEM sınavlarına yönelik başarı oranını artırmak için geliştirilmiş bir eğitim desteği sağlıyor. Bilsem Online, sınav hazırlığı sürecinde öğrencilere yapay zeka destekli ders programları hazırlar ve öğrencinin çalışma yoğunluğunu kişiye özel olarak belirler.

Bilsem Online'ın Öne Çıkan Özellikleri

  • Akademisyenler Tarafından Standardize Edilmiş Tek Bilsem Uygulaması: Bilsem Online, alanında uzman akademisyenler tarafından standardize edilmiş tek Bilsem uygulamasıdır.
  • Yapay Zekalı Kişiye Özel Gelişim Sistemi: Öğrencilere, yapay zeka destekli kişiye özel gelişim sistemi sunar.
  • Pedagojik Onaylı ve Güvenilir: Pedagojik açıdan onaylı ve güvenilir bir eğitim platformudur.
  • Bilişsel Beceri Raporu: Türkiye'de bir ilk olan Bilişsel Beceri Raporu ile kullanıcılara hizmet verir.
  • Geniş Soru ve Deneme Sınavları: 10,000'den fazla soru ve 100'den fazla deneme sınavı içerir.

Bilsem Online'a şimdi indirimle kayıt olun. Kısa süreyle geçerli olan indirim kodunu kullanın ve hemen çalışmaya başlayın KOD: BLOG20
Bilsem Online’a hemen kayıt olmak için tıklayın. 

BİLSEM Sınavına Hazırlıkta Bilsem Online Yanında!

Bilsem Online, çocuklarınızın öğrenme süreçlerini desteklerken aynı zamanda eğlenceli bir deneyim sunar. Gerçek sınav deneyimini yansıtan deneme sınavları, zeka soruları, kişiye özel sorular ve motivasyonu artıran ödüllerle çocuklarınıza öğrenmeyi sevdirebilirsiniz.

Bilsem Online'a şimdi indirimle kayıt olun. Kısa süreyle geçerli olan indirim kodunu kullanın ve hemen çalışmaya başlayın KOD: BLOG20
Bilsem Online’a hemen kayıt olmak için tıklayın. 

 

Konuyla alakalı sıkça sorulan sorular
Aday Gösterildikten Sonra Ne Yapmak Gerekir?

Aday gösterilen öğrencilerin tümü grup tarama sınavına (tablet üzerinde yapılan dijital uygulama) girmelidir. Grup tarama uygulamasına girecek olan öğrencilerin randevuları il tanılama sınav komisyonu tarafından MEBBİS-BİLSEM İşlemleri Modülü üzerinden belirtilen tarihler arasında günlük 4 oturum olarak planlanmaktadır. Grup tarama uygulaması tüm Türkiye’de tamamlandıktan sonra yetenek alanları bazında sonuçlara göre ülke ortalaması belirlenerek, bireysel değerlendirmeye hak kazanan öğrenciler MEB kurumsal web sitesinden ilan edilecektir. Bireysel değerlendirmeye hak kazanan öğrencilere il tanılama sınav komisyonu tarafından MEBBİS-BİLSEM işlemleri modülü üzerinden randevu verilecektir.

Bilsem Sınavı Yetenek Alanları Nelerdir?

Bilsem okullarına girişte öğrenciler genel zihinsel, resim veya müzik yetenek alanlarında aday gösterilmektedirler. Bilsem okullarının öğrenci seçimi bu sınavlarla yapılmaktadır.

Bilsem'de kaç yetenek alanı sınavına girilebilir?

Öğrenciler, bir eğitim-öğretim yılında bir (1) ya da en fazla iki (2) yetenek alanından aday gösterilebilmektedir.

Bilsem genel zihinsel yetenek alanı ön değerlendirme uygulaması sınavı nasıl yapılır?

Ön değerlendirme uygulamaları genel zihinsel yetenek alanı için il tanılama sınav komisyonları tarafından belirlenen uygulama merkezlerinde tablet bilgisayarlar üzerinden yapılır.

Bilsem okullarının avantajlar ve faydaları nelerdir?

BİLSEM okullarının avantajlar ve faydaları şunlar olabilir:

  • Özel Yeteneklerin Gelişimi: Öğrenciler özel yeteneklerini keşfetme ve geliştirme fırsatı bulur.
  • Uzman Eğitim Kadrosu: Özel yeteneklere sahip öğrencilerin eğitimine odaklanmış, deneyimli bir öğretim kadrosu mevcuttur.
  • Farklılaştırılmış Programlar: Standart müfredattan farklı, özel içerikler ve atölye çalışmaları sunabilirler.
  • Öğrenci Merkezli Yaklaşım: Öğrencilerin ilgi alanlarına ve öğrenme tarzlarına göre esneklik sağlanır.
  • Akademik ve Sosyal Gelişim: Akademik başarılarına ek olarak, sosyal becerilerini de geliştirme imkanı bulabilirler.

Bilsem Sınavına hazırlanılır mı?

Bilsem Sınavı öğrencilerin yeteneklerini ölçen bir sınavdır. BİLSEM sınavına özel çalışmalar yaparak genel zeka, mantık, problem çözme gibi becerilerini geliştirilebilir. Ayrıca Bilsem Sınavı'nın ilk aşaması tablet üzerinden yapıldığı için Bilsem Online uygulaması çocukların sınava önceden hazır olmasına yardımcı olur.

Bilsem Online Uygulamalarını Şimdi Keşfet

Bilsem Online mobil uygulamasını ücretsiz indirebilirsiniz. Bilsem Online mobil uygulaması Google Play veya App Store’da.

Google PlayApp Store