Bilsem Sınavı Tarihleri Ne Zaman Açıklanacak? - Bilsem Online

Bilsem Sınavı Tarihleri Ne Zaman Açıklanacak?

Özel yetenekli öğrencilerin belirlenmesi amacıyla düzenlenen Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM) sınavları ne zaman yapılacak?

Google PlayApp Store
11 Aralık 2021

Bilsem sınavları her sene güz döneminde ne zaman yapılacağı açıklanır ve 1. Aşama sınavlar bahar döneminde yapılmaya başlanır.

Bu konuda Türkiye’nin en büyük hazırlık platformu www.bilsemonline.com platformunun sosyal medya hesaplarını takip ederek güncel tarihlere her zaman ulaşabilirsiniz.

instagram hesabımızdan bizi takip etmek için tıklayınız. 

facebook hesabımızdan bizi takip etmek için tıklayınız

twitter hesabımızdan bizi takip etmek için tıklayınız.

Sınavların ne zaman yapılacağı Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Genel Müdürlüğü kararını web sitesi, sosyal medya hesapları ve resmi yayın olarak duyurmaktadır. Ancak bu adreslerde yapılan yüzlerce güncelleme olması sebebi ile bu tarihleri net bir şekilde sosyal medya hesaplarımızdan ve internet sitemizden takip edebilirsiniz.

Bilsem sınavı sonuçları sınavın yapıldığı tarihten 6 ila 8 ay içinde açıklanmaktadır. Geçen sene tüm toplumu hatta dünyayı etkileyen büyük krizler sebebi ile sınav sonuçları geç açıklanmıştır. Ancak eğitimde normalleşme adımları bu sene içinde atılmaya başlanmış ve neredeyse tüm eğitim takvimi buna göre ayarlanmıştır.

Bilsem sınavı 2022 tarihleri halen belirlenmemiştir. Ancak bunun sebebi ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinden herhangi bir resmi açıklamada gelmemiştir.

Normal takvim içinde her yıl yeni BİLSEM sınavı tarihleri genelde Kasım içinde açıklanmaktadır. Bu sebeple bu sene de sınav tarihlerinin Kasım ayı içinde açıklanması beklenmektedir.

 

2022 yılında yapılacak olan BİLSEM sınavları için bilsemonline.com adresini takip etmeyi unutmayınız!!

Ayrıca bu sınava katılacak öğrenciler içinde Türkiye’nin bu alandaki Lider platformu Bilsemonline ile hazırlanmak için tıklayınız.

Bilsemonline BİLSEM sınavlarına %100 uyumlu tek platformdur.

Öğretmenlerin en çok tavsiye ettiği uygulama olan bilsemonline ile çocuğumuzu sınava daha etkili hazırlayabilir aynı zamanda zeka gelişimini destekleyebilirsiniz.

 

 

Bilsem Online Uygulamalarını Şimdi Keşfet

Bilsem Online mobil uygulamasını ücretsiz indirebilirsiniz. Bilsem Online mobil uygulaması Google Play veya App Store’da.

Google PlayApp Store