Bilsem Sınavına Nasıl Hazırlanılır? | Bilsemonline - Bilsem Online

Bilsem Sınavına Nasıl Hazırlanılır? | Bilsemonline

Bilsem sınavları tamamen online olarak bir tablet üzerinden yapılmaktadır. Sınav sırasında çocuklar bir tableti kullanarak sorulara ulaşmakta ve sonuçlarını yine tablet üzerinden işaretleyerek sınavı tamamlamaktadır.

Google PlayApp Store
19 Eylül 2019

Çocukların geleceklerine doğrudan etki sağlayan Bilsem'e katılım için geçilmesi gereken Bilsem sınavlarına nasıl hazırlanılmalı?

Bilsem sınavları tamamen online olarak bir tablet üzerinden yapılmaktadır. Sınav sırasında çocuklar bir tableti kullanarak sorulara ulaşmakta ve sonuçlarını yine tablet üzerinden işaretleyerek sınavı tamamlamaktadır.

Sınavın bu şekilde gerçekleştirilmesi özellikle Bilsem sınavının temelde zeka testi olmasına rağmen pratik yöntemlerinin de benzer şekilde olması zorunluluğunu ortaya koymaktadır.

Başka bir deyişle çocuklarımızın tablette gerçekleştirilen bu sınava kitapta hazırlanmalarını sağlamak, çocukların soruları anlama ve çözüm yöntemlerinde kalem kullanma alışkanlığı kazanmalarına ve tablet üzerinde gerçekleştirilen bu sınavda başarılarına olumsuz etkileyecek sonuçlar doğmasına sebep olacaktır.

Bilsem sınavlarına hazırlık kitapları çocukların sınava hazırlanması için elbette fikir verebilir. Ancak soru çözmek için kullanılan yöntemlerin özellikle yazılı materyallere dayanması, soru okuma ve kas hafızasının sınava uygun olmayan şekillerde gelişmesine sebep olmaktadır. Bu durumda sınava, sınav koşullarına uygun yöntemlerle hazırlanmak gerekliliği ortaya çıkmaktadır. 

Bu kapsamda çocuklarımızın hem sınava en doğru çalışma yöntemi olarak hem de sınav dışında zeka gelişimlerine katkı sağlamak için doğru sistemlerin kullanılması, özellikle sınava hazırlık paketleri olarak online sistemlerin tercih edilmesi hem sınava hazırlık hem de çocuklarımızın teknoloji kullanım alışkanlıklarının olumlu yönde geliştirilmesi bakımdan önem taşımaktadır. 

Bilsem Online, bilsem sınav hazırlık paketleri içinde bilsem sınavına en uygun platform olmakla birlikte, yazılı maktu sistemlerle sınava hazırlanma sistemlerinin çocuğa sınava hazırlık anlamında farklı alışkanlıklar kazandırması durumunda çocuğun yeteneğine rağmen başarısız olmasının önüne geçebilecek Türkiye’nin bu alanda ki en kapsamlı platformudur. Çocuğunuzun Bilsem Online üzerinden sadece sınava hazırlık değil aynı zamanda zeka gelişimi ve soyut kavrama yeteneğinin artması içinde önem taşımaktadır. 

Bilsem Sınavına hazırlık kitapları bu anlamda sınava tam hazırlamadıkları gibi çocuklara yazılı kas hafızası yüklemesine sebep olarak çocukların zeka gelişimine yönelik çok düşük düzeyde katkı sunmaktadırlar. 

Bilsem Sınavına Hazırlık ve Konsantrasyon yazımızı da mutlaka okuyunuz. Blog için tıklayın lütfen...


Bilsem Online Uygulamalarını Şimdi Keşfet

Bilsem Online mobil uygulamasını ücretsiz indirebilirsiniz. Bilsem Online mobil uygulaması Google Play veya App Store’da.

Google PlayApp Store