BİLSEM Yeni Sisteme Uygun Deneme ve Soru Tipleri - Bilsem Online

BİLSEM Yeni Sisteme Uygun Deneme ve Soru Tipleri

Çocuklarımızın BİLSEM sınavlarına hazırlık aşamalarında Genel Zeka gelişimlerini hızlanması büyük önem taşımaktadır. Aynı zamanda ÖN DEĞERLENDİRME aşamasında karşılarına çıkacak soru tiplerini bilmeleri de ekstra bir avantaj sağlayacaktır.

Google PlayApp Store
11 Mart 2022

Bu sene BİLSEM okulları öğrenci kabul yönteminin uygulama noktasında bir miktar değiştirildiğini ilan etmiştik.

Son yayınlanan kılavuza göre bu sene çocuklarımıza ÖN DEĞERLENDİRME sınav aşamasında BNV Zeka testi uygulanacak.

Bilsemonline sistemi içinde hali hazırda BNV zeka testine uygun binlerce soru bulunmaktadır.

Bilsemonline çocukların Genel Zeka ve Bilişsel gelişimi için akademisyenler tarafından hazırlanmış bir platform olmanın yanı sıra BİLSEM sınavlarına %100 uyumlu bir sistem olmaya da devam etmektedir. 

Çocuklarımızın BİLSEM sınavlarına hazırlık aşamalarında Genel Zeka gelişimlerini hızlanması büyük önem taşımaktadır. Aynı zamanda ÖN DEĞERLENDİRME aşamasında karşılarına çıkacak soru tiplerini bilmeleri de ekstra bir avantaj sağlayacaktır.

Bilsemonline BNV zeka testine %100 uyumlu denemelerini sınavlar öncesi yayına almaya başlamıştır.

Yeni yayınlanan bu denemeler ile çocuklarımız BNV zeka testi özelinde de hazırlanmaya başlamış olacaktır. 

BNV Zeka Testine Uyumlu Deneme Sınavlarını Çözmek İçin Tıklayın!

 

BNV Zeka Testi Nedir? 

Bu testin tam açılımı National No-verbal Coginitve Ability Test (BNV) yani Ulusal Sözel Olmayan Bilişsel Yetenek Testidir.

Bu test Türkiye’yi kapsayan, ulusal geçerliliği olan ve SÖZEL OLMAYAN bir yetenek testidir. 4-13 yaş aralığındaki çocukların bilişsel yeteneklerinin gözlemlenmesi ile Türkiye’de geliştirilmiştir.

Testin geçerlilik analizleri Toni-3 Testi, Naglieri Sözel Olmayan Zeka Testi ve Renkli Prograsif Matrisler Testi kullanılarak yapılmıştır. 

Bilsemonline, Naglieri ve Renkli Prograsif Matrisler testlerine uyumlu soru ve kategorileri ile BİLSEM sınavlarına hazırlık için en iyi platformdur. Ücretsiz üye olmak için TIKLAYINIZ!

 

Bilsem sınavları ÖN DEĞERLENDİRME aşamasında kullanılacak bu test bataryasına hazırlanmak büyük önem taşımaktadır. Bu sene sınav tablet üzerinden olmayacak ancak test yine de SÖZEL OLMAYAN bir yetenek testi uygulanarak yapılacaktır. 

Bu durumda çocuğumuzu sınava hazırlamanın en iyi yolu, sözel olmayan yönergesiz sorular ile çocuğumuzu sınava hazırlamaktır. Özellikle bilsemonline.com platformu içinde bulunan sorular BNV testinin geliştirilmesi için kullanılan referans zeka testleri ile akademisyenler tarafından hazırlanmış özel sorulardır.

 

Bilsem Sınavı Nedir?

BİLSEM sınavı son 4 yıldır tablet üzerinden yapıldığı için tablet ve telefonda çalışabilen eğitim programları bu sınava hazırlıkta halen hali hazırda en etkili hazırlık yöntemleridir. Bu nedenle her yıl on binlerce öğretmen ve veli bilsemonline.com’u tercih ediyor. Bilsemonline’ı mutlaka deneyin. 

BİLSEMONLINE WEB

BİLSEMONLINE ANDROID UYGULAMA

BİLSEMONLINE IOS UYGULAMA

BİLSEM: Bilim ve sanat merkezleri isminin kısaltmasıdır. Bilim ve Sanat Merkezleri üstün yetenekli potansiyeli taşıyan çocuklar için örgün eğitime destekleyici bir eğitim olması hedeflenmiştir. Bu sebeple BİLSEM sınavlarında başarılı olan öğrenciler okul saatleri dışında BİLSEM okullarında eğitim görürler. 

BİLSEM okullarının en temel amacı üstün yetenekli potansiyeli yüksek çocukların yeteneklerini destekleyecek ek bir eğitim sistemi oluşturmak ve bu çocukların yeteneklerini yüksek verimlilikle kullanmalarını sağlamaktır.  

Bilsem sınav sistemi 31 Aralık 2021 tarihinde yayınlanan kılavuz ile yapısal olarak değil, işleyiş olarak bazı değişimlere uğramıştır.

 Yeni müfredata göre BİLSEM sınavına başvurabilmek için öğrencimizin öğretmeni tarafından aday gösterilmesi gerekmektedir. Sonrasında “ÖN DEĞERLENDİRME”- “BİREYSEL DEĞERLENDİRME” şeklinde 2 aşamadan oluşacak sınavı geçen öğrenciler BİLSEM okullarında eğitim görmeye hak kazanacaktır. 

Maddeler halinde sıralarsak BİLSEM sınavını kazanmak için geçilmesi gereken 3 adım vardır. 

1-Sınıf öğretmenlerinin aday gösterdikleri öğrenciler için aday gözlem formunu doldurması. (10- 21 Ocak) 

2-Ön değerlendirme süreci. (19.03.2022 – 08.05.2022) 

3-Bireysel değerlendirme süreci. (13.06.2022 – 12.08.2022)  

BİLSEM sınavlarını kazanmak için çocuğumuzun kendi potansiyelini gösterebilmesi çok önemlidir. Bunun için hazırlıksız olduğu tipte sorularla karşılaşması durumunda çocuklarımızda anksiyete vb. sorunlara sebep olmaması için çocuklarımızın sınava hazırlanmaları önemlidir. Benzer tipte soruları doğru yöntemlerle çözerek ilerlemeli ve potansiyellerini ifade edebilecek hale gelmelidirler. 

Bilsem Online Uygulamalarını Şimdi Keşfet

Bilsem Online mobil uygulamasını ücretsiz indirebilirsiniz. Bilsem Online mobil uygulaması Google Play veya App Store’da.

Google PlayApp Store