Çocuklar Tatil Dönemini Nasıl Geçirmeli? - Bilsem Online

Çocuklar Tatil Dönemini Nasıl Geçirmeli?

2019 yılı öğretim yılı sonuna geldik sayılır. İyisiyle kötüsüyle bir öğrenim yılı daha geride kaldı ve oldukça uzun bir tatil dönemi başlıyor. Peki bu dönemi çocuğu sıkmadan verimli geçirmenin yolu nedir?

Google PlayApp Store
22 Mayıs 2019

2019 yılı öğretim yılı sonuna geldik sayılır. İyisiyle kötüsüyle bir öğrenim yılı daha geride kaldı ve oldukça uzun bir tatil dönemi başlıyor. Peki bu dönemi çocuğu sıkmadan verimli geçirmenin yolu nedir?

Günümüzün en büyük problemlerinden birisi uzun tatil dönemlerinde çocukların artan imkanlar ve dikkat dağıtıcı unsurlar aracılığı ile yıl içinde öğrendikleri bilgileri unutmaya daha yatkın olmalarıdır. Her yıl tüm bilgileri en baştan öğrenmek zorunda hisseden, okul kurallarına uyum sorunu yaşayan ve kısıtlandıklarını çocuklarımızın hem tatilin tadını çıkartmaları hem de öğrendiklerini pekiştirerek yeni öğretim yılına daha iyi başlamasının yolu nedir?

Tatiller çocukların sorumluluk duygularını besleyecek nitelikler taşımayan, uyanma ya da yatma saati konusunda yüksek esneklik taşıyan ve çocukların aktivitelerinin çokta sorgulanmadığı dönemlerdir. Çocukların her alanda normale oranda birden serbest bırakılmaları çocukların yeniden öğretim hayatına adapte olmalarında büyük zorluklar doğurmaktadır. Bununla birlikte çocukların eğitimden uzaklaşmış olmaları onların yıl içinde öğrendikleri bilgileri yeni yılda tekrar etmeleri zorunluluğunu getirmekte bu da verimli bir öğretim yılının başlamasına engel olmaktadır.

Çocuklarımızın tatilde hem oyun oynamaları hem serbest zamanlarının olması hem de sorumluluk duygusundan uzaklaşmamaları için ikamet edilen bölgelere göre farklı modeller geliştirilebilir.

Yaz dönemi farklı saksı türleri alınarak ürün yetiştirme sorumluluğu vb. gibi çocukları yormayacak ancak sorumluluk duygularını da kaybetmelerine engel olacak işler çocuklara verilebilir.

Eğitim hayatından zevk alan çocuk sayısı azdır. Bu da özellikle yaz dönemi çocuklarımızın okulda öğrendikleri teorik bilgileri tekrar etmelerine engel olmaktadır. Tatil dönemi özellikle havaların da ısınmasının etkisi ile masa başında ders çalışma fikrinin cazip gelmediği bu dönemde çocukların ders çalışmak yerine eğlenerek tekrar etmeleri ya da öğrendikleri konuların temel mantıklarını içselleştirmeleri için farklı çalışmalar yapılabilir.

Bilsemonline ile çocuklarınız günde sadece yarım saatlik bir çalışma ile öğretim pratiklerini tekrar eder ve zeka gelişimine katkı sağlayan bir sisteme dahil olur. Bilsemonline gün boyu sokakta, parklarda ya da aktivite alanlarında faaliyet gösteren çocuklarımızın eğitim yılında öğrendikleri bilgileri hafızalarını ve zekalarını güçlendirerek pekiştirmelerine katkı sağlar. 

 

Bilsem Online Uygulamalarını Şimdi Keşfet

Bilsem Online mobil uygulamasını ücretsiz indirebilirsiniz. Bilsem Online mobil uygulaması Google Play veya App Store’da.

Google PlayApp Store