Çocuklarda Motivasyon Nasıl Arttırılır? - Bilsem Online

Çocuklarda Motivasyon Nasıl Arttırılır?

Bilsem Online çocuklarınıza eğlenmeyi, eğlenirken öğrenmeyi gösterir. Siz değerli anne babalar çocuklarınızın sevdikleri şeyi yaparken gelişimine destek olun. Bilsem Online ile motivasyonlarını arttırın.

Google PlayApp Store
17 Ekim 2018

Motivasyon içsel ve dışsal olarak iki şekilde gözlemlenebilir. Dışsal motive edici şeyleri özellikle ödül verme en çok bilinenler arasındadır. Ödül vermek motive edicidir. Ancak olumlu geribildirimin ödüle göre çocuklar üzerinde daha etkili olduğu araştırmalar arasındadır. “-Aferin! Bugün çok güzel ders çalıştın.” Şeklinde olan geri bildirimler daha motive edici olduğu söylenebilir.

İçsel motivasyon ise birçok farklı etki altında gelişim gösterebilen bir yapı olmakla birlikte, dışardan bir uyarıcı olmadan kişinin kendi başına istekli olma durumu; davranışı veya hareketi yapan kişinin yaptığı işten haz alması, mutluluk duyması ve ya tatmin olmasıdır. Mantıksal düşünme becerisi gelişmiş çocuklarda daha yüksek motivasyon gözlemlenmektedir. Bilsem Online sistemi üzerinde bulunan soruların çocuklara kazandırdığı muhakeme ve seçim yapabilme yeteneği çocuklarda motivasyonu ciddi oranda arttırdığı söylenebilir.

Motivasyon Nasıl Arttırılır?

Öğrenme sadece zihinsel bir süreç değildir. Öğrenmenin duygusal yönleri de göz ardı edilmemelidir. İlgi ve motivasyon da tamamen duygusal bir süreçtir. Eğer öğrenciler öğrenmeye motive olmamışlar ise dünyadaki hiçbir kitap veya öğretmen çocuğu öğrenmeye hazır hale getiremez. Bu konuda ortak nokta çocuklara eğitimin öneminin anlatılması ve bu konuda çıkarlarına olan bu durumu fark etmelerini sağlayacak ve eğlendirecek sistemlerden kullanarak çocuğu doğru yönlendirmektir.

“Yüksek fakat ulaşılabilir hedefler koyun”

Aile olarak çocuklarınızın daha fazlası için zorlamazsanız onlar kendilerini hiçbir şekilde zorlamazlar. Öyle ki aslında çocuklar, kendi sınırlarının zorlanmasından hoşlanırlar. Tabi ki hedefler yüksek ama ulaşılabilir olması çok önemlidir. Aksi halde oluşacak umutsuzluk ve küskünlük telafisi oldukça zor durumlardır.

BİLSEM ONLINE ve Motivasyon

Bilsem Online çocuklarınıza ulaşılabilir yüksek hedefler sunmakla birlikte, çocukların muhakeme, görsel zeka, hafıza, çözümleme, konsantrasyon, dikkat ve hayal güçlerinin gelişmesini sağlayarak çocuklarınızın zeka gelişimini hızlandırarak motivasyonlarını arttırmaya ve doğru kanallara yönlendirmeye yardımcı olur. Bilsem Online çocuklarınıza eğlenmeyi, eğlenirken öğrenmeyi gösterir. Siz değerli anne babalar çocuklarınızın sevdikleri şeyi yaparken gelişimine destek olun. Bilsem Online ile motivasyonlarını arttırın.

Unutmayın!. Başarısız çocuk yoktur. Doğru yönlendirilmemiş çocuk vardır.

 

Bilsem Online Uygulamalarını Şimdi Keşfet

Bilsem Online mobil uygulamasını ücretsiz indirebilirsiniz. Bilsem Online mobil uygulaması Google Play veya App Store’da.

Google PlayApp Store