Çocuklarda Motor Becerilerin Karşılaştırılması, Montessori Eğitimi ve BİLSEM ONLINE - Bilsem Online

Çocuklarda Motor Becerilerin Karşılaştırılması, Montessori Eğitimi ve BİLSEM ONLINE

Çocuklarda Motor Becerilerin Karşılaştırılması, Montessori Eğitimi ve BİLSEM ONLINE

Google PlayApp Store
29 Eylül 2018

Selçuk Üniversitesi’nde 2015 yılında yapılan bir araştırmaya göre kırsal bölgede okul öncesi eğitime devam eden 5 yaş çocukları ile montessori eğitimi alan 5 yaş çocukların motor becerilerinin karşılaştırılması yapılmıştır.

Bu araştırmaya göre montessori eğitimi alan çocukların motor becerileri arasında yüksek bir fark görülmemiştir. Eğitim alan çocukların eğitim almayan diğer çocuklardan anlamlı bir oranda daha yüksek puanlar alamamasının önündeki sebep nedir?

Araştırmaya dahil olan 2 grup da kırsal bölgede ikamet etmektedir. Çocukların motor becerileri, sosyal hayatlarını devam ettirebilmelerini sağlayan temel reflekslerdir. Bu sebeple montesorri eğiitmi verilen çocukla verilemeyen çocuğun öğrenme katsayıları arasında anlamlı bir fark yaratılamaz. Yani çocuklar farklı bir kültür ya da sınav tipine tabi tutulmamış, herhangi bir adaptasyon sürecinden geçmemişlerdir. Bunun en büyük sebebi kırsal bölgede hayatlarına devam etmeleridir.

Ancak günümüzde kırsal ve kasaba bölgeleri dışında her ilde hatta kasabada bile sosyal beceriler birbirleri ile uyuşmamaktadır. Çocuklarımızı büyüdükleri ya da alıştıkları ortamlarda değil bir komisyonun oluşturduğu bir sınav sisteminde başarılı olarak mevcut metotlar dışında eğitim alabilecekleri yerlere gidebilmektedirler. Bu durumda sınav sistemlerinin tarafsız olarak üretilebilmesi imkansızdır.

Mesela BİLSEM sınav sisteminde çocuklar tablet üzerinden işlem yapabilmeli, doğal olmayan renkleri hızlı algılayabilmeli ve bu aletlerin kullanımına aşina olmak zorundadırlar. Bununla birlikte doğal olmayan şekiller mantıksal yaklaşımları anlayabilmeleri için bu sisteme bağışık bir çalışma gerekmektedir.

Montessori eğitimi çocukları şahıs olarak değerlendirir ve özel bir eğitime tabi tutar. Ancak bu yüksek uzmanlık ve maliyet gerektiren özel bir eğitim sistemi olmakla birlikte bölgesel anlamda modernize edilmeye ihtiyaç duyan bir yöntemdir. Yani Konya’da kırsal bölgede yaşayan bir çocuğa uygulanacak bir montessori eğitim sistemi ile yine Konya’da kasabada yaşayan bir çocuğa uygulanacak montessori eğitim sistemi birbirinden farklı olmak zorundadır.

BİLSEM ONLINE çocuklarınızın yeteneklerini geliştirmekle birlikte, kendilerini günümüz iletişim ve ölçüm sistemlerine uygun olarak hazırlanmış sınavlarda da kendilerini ifade edebilmelerini sağlar. Çocuğunuz çok yetenekli olabilir. Ancak herhangi bir sınavda kendisini ifade edememesi çocuğunuzun sistem tarafından yanlış değerlendirimesine yol açabilir. Böyle bir aksaklığın yaşanmaması adına, çocuğunuzun her ortamda kendini ifade edebilme yeteneğini kazanabilmesi için BİLSEM ONLINE içeriğinde sunulan özel egzersizler ve sorular zamanla çocuğunuzun zekasını geliştirmekle birlikte zekasını ifade edebilme yeteneği kazandıracaktır.

Bilsem Online Uygulamalarını Şimdi Keşfet

Bilsem Online mobil uygulamasını ücretsiz indirebilirsiniz. Bilsem Online mobil uygulaması Google Play veya App Store’da.

Google PlayApp Store