Çocuklarda sağlıklı gelişim ve dinlenmek - Bilsem Online

Çocuklarda sağlıklı gelişim ve dinlenmek

Öğrenmek bir keşif yolculuğudur. İnsanın en büyük keşfi ise kendi beyni ve öğrenme kapasitesini fark etmesidir.

Google PlayApp Store
13 Mart 2019

Öğrenmek bir keşif yolculuğudur. İnsanın en büyük keşfi ise kendi beyni ve öğrenme kapasitesini fark etmesidir.

Hayat zıtlıklarla varlığını gösterir ve ikilemlerle devam eder (Sorun-çözüm, iyi-kötü). Kişi yaşamı boyunca karşılaştığı her aksaklığa çözüm üretmek ve hayatına devam etmek zorundadır. Bu çözümleri üretebilme yeteneği kişinin “düşünme ve yaratıcı düşünce “ temelinde gerekli yetenekleri kazanmış olmalıdır.

Çözüm üretmek beynin bir işlevidir. Zeka beyinin verimli çalışması ile doğru orantılı artan ve ölçülebilen problem çözme yeteneğidir.

Başka bir deyişle sağlıklı gelişim zekaya dolaylı yoldan etki eden bir parametre olmakla birlikte çocuk gelişimi için büyük önem taşımaktadır.

Öğrenme sadece okulda gerçekleştirilen bir eylem olmamakla birlikte çocukların hayatlarının her bölümünde gerçekleşen bir eylem olarak ön plana çıkmaktadır.

Tüm tatiller, hem dinlenme hem de öğrenme aktivitesi için önemli bir fırsattır. Çocuklarımızın Bilsem sınavına hazırlandığı bu son dönemlerde sınava daha iyi hazırlanmaları, daha başarılı olabilmeleri ve gerekli hazırlık dönemini güzel geçirebilmeleri için hem yeterince dinlenmeli hem de verimli çalışmaları gerekmektedir.

Bu dengenin sağlanması çocuğun öğrenirken eğleneceği, onu rekabete zorlayan bir sisteme dahil etmek çok faydalı sonuçlar doğurabilir. Burada çocukların çalışmasını kontrol ederken veya kontrol ettikten sonra verilen tepkiler de büyük önem taşımaktadır.

Çocuğun çalışma da ya da uygulamada sorunları olması durumunda; bu konuda çocuğun kendini sorgulamasını sağlayacak bir şekilde çocuğu uyarmak, uzmanlar tarafından en çok tavsiye edilen yoldur. Ancak bunu yaparken - büyüyünce acısını sen çekersin, - bak xxx’in çocuğuna gibi doğrudan rekabete ya da kazanamayacağı bir savaşa yönlendirmeden, çocuğun ilgi alanlarına uygun, merak etmesini ve rekabete girmesini sağlayacak şekilde uygulamak gerekir.

Bilsemonline çocuklarımızın ulusal anlamdaki ortalamalarda sıralamasının ne olduğunu göstermekle birlikte genel ortalamaya göre de başarısını ölçümlemektedir. Çocuğunuzu BİLSEM sınavlarına hazırlarken aynı zamanda hayata da hazırlayan Bilsemonline çocuğunuzun verimli çalışabilmesi için dizayn edilmiş bir platformdur. 

Bilsem Online Uygulamalarını Şimdi Keşfet

Bilsem Online mobil uygulamasını ücretsiz indirebilirsiniz. Bilsem Online mobil uygulaması Google Play veya App Store’da.

Google PlayApp Store