Çocukların Zekası Nasıl Gelişir? - Bilsem Online

Çocukların Zekası Nasıl Gelişir?

Zeka beyne gelen uyarıları kaydetme, gerektiğinde geri getirme ve aralarında bağlantı kurabilme yeteneğidir.

Google PlayApp Store
18 Kasım 2021

Zeka Nedir?

Zeka beyne gelen uyarıları kaydetme, gerektiğinde geri getirme ve aralarında bağlantı kurabilme yeteneğidir.

Hafıza, dikkat gibi özellikler bir zeka belirtisi olsa da tek başına bir kişiyi zeki yapmayacağı gibi zeka engellide yapmaz.

Her dönem kendi içinde farklı zeka gereksinimlerine ihtiyaç duyan konjuktörler oluşturur. Bu konjuktörler dönemsel olarak teknolojisinin gelişimi ve işlik ihtiyacına göre değişkenlik göstermektedir.

Mesela 18 yy. hafızası çok iyi birisi tüm toplumca zeki kabul edilebilir. Ansiklopedi, internet gibi bilgiye doğrudan ulaşılamayan bir dönemde hafızası çok iyi olan birisi toplumca çok zeki kabul edilebilirdi.

Ancak o kişi günümüzde sadece hafızası iyi birisi olarak anılacaktır. Artık bilginin sentezlenmesi ve yorumlanabilmesi yeteneklerinin varlığı iş tanımları içinde büyük önem taşımaktadır. İçinde bulunduğumuz çağda “meta verse” kavramlarının her yerde dillendirildiği bu ortamda en çok ihtiyaç duyulan zekâ türü modeller üretebilen, bilgiyi sentezleyebilen ve faydalı yorumlar üretebilenlerdir.

Zekâ gelişimi mümkün mü?

8 farklı zekâ türü için birçok gelişim metodu birçok yöntemle birlikte tanımlanmıştır

 

Sayısal Zekâ

Sayısal zekâ, problemleri kavramamızı ve kolaylıkla çözmemizi sağlayan zeka türüdür. Sayısal zekâsı güçlü kişiler mantığın ön planda olduğu işlerde daha başarılı olmaları beklenir. Karışık algoritmalar, çoklu amaç fonksiyonlarını okuma konusunda yeteneklidirler.

 

Matematik bulmacaları çözmek,

Satranç oynamak,

Hesaplama gerektiren taş ve kâğıt oyunları.

Ayrıca bilsemonline.com sistemi içinde bulunan mantık soruları benzeri sorular çözmek. Hemen kayıt olmak için tıklayın.

 

Sözel Zekâ

Bu zekâ türünü geliştirmenin en iyi yolu bolca yazılar yazmaktır. Özellikle kurgusu olan hikayeler yazmak, konuşma diyalogları yazmak bu zekâ türünü geliştirir. Ayrıca metin analizleri, hafıza egzersizleri de bu zekâ türü üzerinde etkilidir.

Bol bol okumak,

Diyalog yazmak

Hikâye yazmak

Sözel zekâ soruları çözmek

BİLSEM SINAVI SORULARI

Bilsem sınavı bu zekâ türleri ile birlikte toplam 8 adet farklı zekâ türüne göre hazırlanmış, tablet üzerinden uygulanan bir sınavdır. Bilsem sınavı 2 aşamadan oluşan 1. Aşaması tablette uygulanan bir eleme sınavıdır.

Bilsemonline.com tüm zeka türlerini kapsayan ve BİLSEM SINAVI’na %100 uyumlu tek platformdur.

 

    BİLSEM Ücretsiz Deneme Sınavı – Şimdi Çöz

 

 

Aynı zamanda çocuğumuzun zekâ gelişimi için gerekli tüm egzersizleri içinde paylaşan sistem ile çocuğumuzun potansiyeline ulaşması için en etkili sistemlerden birisidir.

 

Çocukların gelen zeka gelişimini arttıran ve BİLİŞSEL RAPOR üreten tek sistemdir.

 

Bilsem Online Uygulamalarını Şimdi Keşfet

Bilsem Online mobil uygulamasını ücretsiz indirebilirsiniz. Bilsem Online mobil uygulaması Google Play veya App Store’da.

Google PlayApp Store