Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu (DEHB-ADHD) Nedir? - Bilsem Online

Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu (DEHB-ADHD) Nedir?

DEHB olarak da bilinen “Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu” çocukluk çağında en sık karşılaşılan psikiyatrik bozukluktur. Hiperaktivite belirtilerinin başında aşırı hareketlilik ve dürtüsellik gelmektedir. Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukl

Google PlayApp Store
1 Şubat 2023

Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu (DEHB-ADHD) Nedir?

DEHB olarak da bilinen “Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu” çocukluk çağında en sık karşılaşılan psikiyatrik bozukluktur. Hiperaktivite belirtilerinin başında aşırı hareketlilik ve dürtüsellik gelmektedir. Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu yalnızca çocuklarda değil gençlerde ve yetişkinlerde de görülebilen tedavisi mümkün bir hastalıktır. 

 Çocukların BİLİŞSEL Yeteneklerini geliştirin! ÜCRETSİZ üye olmak için TIKLAYIN! 


DEHB (ADHD) sebepleri nelerdir? 

Hiperaktivite nedenleri henüz tam olarak bilinmemekle birlikte, araştırmalar hem çevresel hem de genetik faktörlerin etkili olduğunu göstermektedir. Dikkat eksikliği sebepleri de benzer olmakla birlikte daha çok DEHB’nin belirtilerinden biri olarak irdelenmektedir. 

MEB BİLSEM sınavı hazırlığında en kapsamları araçları bir araya getiren BİLSEMONLİNE ile Dikkat ve Zekâ testleri ÇÖZÜN. 

Çocuklarda DEHB Testi 

DEHB Testi çocuğun yaş grubuna göre belirlenen tanı ölçütleri ışığında uzmanlar tarafından yapılır. Hiperaktif çocuk belirtileri 2-3 yaşından itibaren ortaya çıkabilmektedir. Yetişkinlerde de görülebilen DEHB en çok erişkinlerde dikkat eksikliği semptomuyla kendisini göstermektedir. 

DEHB Tedavisi 

DEHB’nin her yaş grubunda tedavisi mümkündür. Tanıya, bozukluğun tipine ve kişinin yaş aralığına göre belirlenen tedavi yöntemlerinin başında hiperaktivite bozukluğu ilaçları gelse de hiperaktif çocuklarda eğitim sürecinin ilgili bir uzman tarafından takibi de oldukça önemlidir. 

BİLİŞSEL RAPOR oluşturmak için BİLSEMONLİNE’a HEMEN KAYDOLUN.

Uzmanların önerilerine dayanan çocuk, ergen ve yetişkinlerde DEHB tedavisine ek olarak, her yaştaki insanın bilişsel yeteneklerini geliştirmesi için zekâ oyunları ve bilişsel egzersizler önemli bir yer tutmaktadır. Alanında önde gelen eğitim bilimcilerin katkılarıyla hazırlanan pedagojik ürün sertifikalı Bilsem Online, kullanıcılarına; MEB’in üstün yetenekli öğrencileri seçmek için yaptığı BİLSEM sınavında da ölçülen, benzeşim, bellek, yansıma, hikâye ve perspektif gibi kategoriler altında; görsel, sözel ve bilişsel zekayı arttıran egzersizler sunmakta ve bu kategorilerdeki gelişimlerini takip ederek günlük çalışma programları önermektedir.

www.bilsemonline.com ‘a ÜCRETSİZ ÜYE OLUN!



Bilsem Online Uygulamalarını Şimdi Keşfet

Bilsem Online mobil uygulamasını ücretsiz indirebilirsiniz. Bilsem Online mobil uygulaması Google Play veya App Store’da.

Google PlayApp Store