Eğlenerek Gelişmenin Yolu: Zeka Oyunları - Bilsem Online

Eğlenerek Gelişmenin Yolu: Zeka Oyunları

Çocukların yeteneklerini geliştiren ve yeni yetenekler kazanmasını sağlayan zeka oyunları, hızlı karar verme, bir sonraki adımı düşünme ve olasılık hesaplama mantığını geliştiren oldukça faydalı oyunlardır.

Google PlayApp Store
29 Ocak 2019

Her aile çocuğunun en iyi şekilde eğitim görmesini ister. Ancak bazı çalışmalar sadece okulda yapıldığında yetersiz kalabilmektedir. Çocuklarının mevcut kapasitesini ortaya çıkarmak isteyen ve farklı becerilerini geliştirmek isteyen ebeveynler çocuklarıyla ilgilenirken akıl ve zeka oyunlarından rahatlıkla faydalanabilirler. Böylece çocuklarının hafıza, stratejik düşünme, görsel zeka, mantıksal düşünce, inovatif düşünce, davranış becerilerini farklı akıl ve zeka oyunlarıyla güvenli bir şekilde geliştirebilirler.

Berkeley Üniversitesinde yapılmış bir araştırmaya göre, çocuklara haftada iki kere bir saat on beş dakikalık çeşitli akıl ve zeka oyunlarından oynamaları IQ puanlarında 13 puanlık artışla sonuçlanmıştır. Çocukların daha mantıklı düşünmeleri ise yüzde 32 değerinde artmıştır.

Özellikle X ve Y kuşağının aşina olduğu sokak oyunları büyük oranda fiziki aktiviteye dayanması sebebi ile yetenek ve zeka geliştirici oyunlar olmakla birlikte çocukların sıkılmadan vakit geçirmelerini sağlayan aktiviteler olarak da dikkat çekmektedir.

Günümüzde online platform üzerinden bulunan oyunların büyük bir çoğunluğu çocukları sadece görsel reflekslerini arttırmaya yönelik oyunlar olması sebebi ile bizim küçüklüğümüzde oynadığımız oyunların sebep olduğu gelişimleri sağlayan oyun sayısı gayet azdır.

Bilsemonline soruları çocukların oyun oynamaya istekleri ve gelişimlerini arttırmaya ve bu özelliklerini tespit etmeye yönelik özel bir platformdur. Çocukları sıkmayacak aralıkta ve soru sıklığında alanında uzman pedagoglarla dizayn edilmiş bu sorular çocuğunuzun test edildiğini fark etmeyeceği ve tüm süreci bir oyun olarak değerlendireceği şekilde hazırlanmış özel bir yapıdır.

            

Çocukların yeteneklerini geliştiren ve yeni yetenekler kazanmasını sağlayan zeka oyunları, hızlı karar verme, bir sonraki adımı düşünme ve olasılık hesaplama mantığını geliştiren oldukça faydalı oyunlardır. Karakter gelişimine de olumlu katkıları olan bu oyunlar, çocukların planlı hareket etme becerilerini geliştiren ve kötü alışkanlıkların önüne geçen eğlencelerdir. Zeka oyunları ile bilgi ve becerisini arttıran çocukların kendine olan güveni artmakta, kendi sınırlarını tanıması sağlanmaktadır. Yetenekleri yanında eksiklerini de gören çocuk, eksik yönleri geliştirmek ve daha yetenekli hale gelmek için neler yapabileceğini araştırır.

Konsantrasyon gerektiren zeka oyunları, çocukların dikkatini toplama becerisi sağlayarak derslerine de olumlu katkılar sağlamaktadır. Zeka oyunları oynayan çocukların ezberci değil araştırmacı ve meraklı olduğu gözlemlenmiştir. Sorgulayıcı bir tavır içinde olmaya başlayan çocuk, yeteneklerini ve yaratıcılığını geliştirmek için araştırmayı seven bir birey haline gelmektedir.

Hem oyun oynamak hem de oynanan vaktin boşa gitmemesini sağlayan zeka oyunları özellikle çocuklar için çok faydalıdır. Her yaş grubuna özel zeka oyunları bulunmakta ve çocuklar yaşına uygun bu oyunlarla eğlenerek öğrenmektedir. Çocuklar zeka oyunları oynayarak daha hızlı düşünen ve daha çabuk karar verebilen bireyler olmaktadır. Teknolojinin hızla ilerlediği günümüzde internet sınırsız zeka oyunları ile her yaş grubuna hitap etmektedir. Binlerce oyundan ilgi alanına giren zeka oyunları ile vaktini en güzel şekilde değerlendiren çocuklar, bu oyunlar sayesinde yeteneklerini ortaya çıkararak geliştirmekte ve yeni yetenekler edinmektedir.

ZEKA OYUNLARININ FAYDALARI
– Zekayı aktif tutarak öğrenmeyi kolaylaştırır.
– Planlı hareket etme becerisi kazandırır.
– Öngörüyü güçlendirir.
– Yeni yetenekler edinmeyi sağlar.
– Unutkanlığa iyi gelir.
– Konsantrasyonu yükseltir.
– Çözüm üretme ve çok yönlü düşünme yeteneğini geliştirir.
– Yeteneklerin sınırını tanımayı sağlar.
– Araştırmacı yeteneğini geliştirir.
– Ezbercilikten uzaklaştırarak araştırmacı bir kişilik kazandırır.
– Başarısızlıklarda yılmamayı ve tekrar denemeyi öğretir.
– Kuralları anlamayı ve öğrenmeyi sağlar.
– Sistemli düşünme alışkanlığını kazandırır.
– Boş vakitlerin hem eğlenme hem de öğrenme ile geçmesini sağlar.

Dijital ortamda ücretsiz oynanan zeka oyunları zekaya katkısı olan ve büyük küçük herkesin beğendiği oyunlardır. Akıl ve mantık yürütme becerisi ile oynanan bu oyunlar, hafıza ve yetenek geliştiren çok faydalı oyunlardır. Bu oyunlar öngörüyü güçlendirmesi ve sistemli düşünmeyi geliştirmesi ile gerçek hayatta oldukça faydalı yetenekler kazanılmasını sağlamakta, oyuncuların kendine güvenen ve başarılı bireyler olmasına katkıda bulunmaktadır. Neden sonuç ilişkisini kavrayan ve problem çözme yeteneği kazanan çocuklar gerçek hayatta daha başarılı olarak hayatlarına devam etmektedir. Ezbercilikten uzaklaşan ve araştırmacı olan çocuk, okul hayatında daha başarılı olmakta ve yeteneklerinin sınırlarını zorlamaktadır. 


Bilsem Online Uygulamalarını Şimdi Keşfet

Bilsem Online mobil uygulamasını ücretsiz indirebilirsiniz. Bilsem Online mobil uygulaması Google Play veya App Store’da.

Google PlayApp Store