Genel Zihinsel Yetenek Alanı Bireysel Değerlendirme Uygulama Detayları - Bilsem Online

Genel Zihinsel Yetenek Alanı Bireysel Değerlendirme Uygulama Detayları

Millî Eğitim Bakanlığına bağlı bilim ve sanat merkezlerine (BİLSEM) 2022-2023 eğitim öğretim yılında alınacak öğrencileri belirlemek üzere tanılama ve yerleştirme sürecine ait kılavuza göre ön değerlendirme sınav sonuçları 19 Nisan 2023 tarihinde açıklana

Google PlayApp Store
10 Nisan 2023

Genel Zihinsel Yetenek Alanı Bireysel Değerlendirme Uygulama Detayları

Millî Eğitim Bakanlığına bağlı bilim ve sanat merkezlerine (BİLSEM) 2022-2023 eğitim öğretim yılında alınacak öğrencileri belirlemek üzere tanılama ve yerleştirme sürecine ait kılavuza göre ön değerlendirme sınav sonuçları 19 Nisan 2023 tarihinde açıklanacaktır. 

Peki Genel Zihinsel Yetenek Alanı  ön değerlendirme uygulamaları  aşamasını başarı ile geçen öğrencilerin gireceği bireysel değerlendirme sınavının uygulama esasları nelerdir? 


Bilsem Online’a  ÜCRETSİZ KAYIT OLMAK için Tıklayınız.


Genel Zihinsel Yetenek Alanı Bireysel Değerlendirme Uygulamaları

a) Bireysel değerlendirme uygulamalarında Bakanlıkça belirlenen zekâ ölçeği/ölçekleri kullanılacaktır.


 b) Öğrencilerin randevuları; RAM’ların sorumluluk bölgelerinde bulunan öğrenci, uygulayıcı sayısı ile RAM’larda bulunan test bataryalarına göre ve takvimde öngörülen tarih aralığında, resmî tatil günleri dışında, en kısa sürede tamamlanacak şekilde oluşturulacaktır. 


c) Yasal mazereti bulunmayan uygulayıcıların tamamı değerlendirme sürecinde görevlendirilecektir.


Bilsem Online’a  ÜCRETSİZ KAYIT OLMAK için Tıklayınız.

ç) Değerlendirmelerin yapılacağı kurumların belirlenmesinde öğrenci ve uygulayıcı hareketliliğinin en aza indirilmesi esastır. Ancak görev yaptığı RAM’da değerlendirme gerçekleştirilmeyecek olması ya da değerlendirmelerin tamamlanmasının ardından ilgili RAM’daki uygulayıcı, Merkez Tanılama Sınav Komisyonunun kararı ile yine uygulayıcı hareketliliği en az düzeyde tutulacak şekilde değerlendirmelerin devam etmekte olduğu diğer RAM’larda da görevlendirilebilecektir.

 d) Uygulamalar, öğrenci velileri ile uygulayıcıların, değerlendirme öncesinde ve sonrasında karşılaşmayacağı şekilde planlanacaktır. Öğrencinin uygulamaya alınmasından ve uygulama sonrasında veliye tesliminden kurum müdürlükleri sorumlu olacaklardır.

 e) RAM dışındaki kurumlarda gerçekleştirilen değerlendirmelerde kullanılan test bataryaları ilgili RAM’ın sorumluluğundadır.

f) Uygulayıcı tarafından, uygulamanın yapılamayacağı kararına varıldığı durumlarda (öğrencinin, performansını etkileyecek derecede görme, işitme engelinin olması; Türkçeye ölçeğin gerektirdiği kadar hâkim olmaması vb.) öğrenci değerlendirmeye alınmayacak ve durum tutanak ile tespit edilerek il tanılama sınav komisyonları aracılığı ile Merkez Tanılama Sınav Komisyonuna bildirilecektir. 



Bilsem Online’a  ÜCRETSİZ KAYIT OLMAK için Tıklayınız.


Bilsem Online Uygulamalarını Şimdi Keşfet

Bilsem Online mobil uygulamasını ücretsiz indirebilirsiniz. Bilsem Online mobil uygulaması Google Play veya App Store’da.

Google PlayApp Store